«Αόρατη κλωστή» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας  συνεχίζει τις προβολές της την Τετάρτη 28  και Πέμπτη 29 Νοεμβρίου ώρα 9.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας με την ταινία «Αόρατη κλωστή».

Δραματική Αμερικανική ταινία, 2017, 130′  

Υπόθεση
Στο μεταπολεμικό Λονδίνο του ’50 ο σχεδιαστής ρούχων Ρέινολντς Γούντκοκ και η αδερφή του, Σίριλ κυριαρχούν στο χώρο της βρετανικής υψηλής ραπτικής.

Πελάτες τους είναι γαλαζοαίματοι, αριστοκράτες κι αστέρες του κινηματογράφου. Στη ζωή του ιδιόρρυθμου Ρέινολντς μπαινοβγαίνουν μοντέλα που κατά διαστήματα γίνονται μούσες του αλλά εκείνος παραμένει ορκισμένος εργένης. Ώσπου γνωρίζει την Άλμα, μια ασχημούλα αλλά ταιριαστή με τα αυστηρά μέτρα του κοπέλα της εργατικής τάξης και φέρνει έντονες αναταράξεις στην τακτοποιημένη μέχρι λεπτομέρειας ζωής του.

Η αυστηρή τελετουργία με την οποία συνθέτει την καθημερινότητα του, είναι η πυξίδα ζωής αλλά και δημιουργίας για τον Ρέινολντς (ο κεντρικός ήρωας είναι βασισμένος στον ισπανό σχεδιαστή Μπαλενθιάγα). Αφήνοντας τα διαδικαστικά στην αδελφή του (μια βλοσυρή και ανατριχιαστική μέχρι λεπτομέρειας ερμηνεία της Λέσλι Μάνβιλ που αποσπά την πρώτη της οσκαρική υποψηφιότητα) αφιερώνει όλο το είναι του στο σχεδιασμό κοστουμιών και φορεμάτων για μέλη της βασιλικής οικογένειας και της αριστοκρατίας. Ώσπου μια απροσδόκητη γνωριμία – δύσκολα ο θεατής μπορεί να εντοπίσει στην ασχημούλα, συνηθισμένη Άλμα τι είναι αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον στο μονόχνωτο Ρέινολντς – θα αποτελέσει το εφαλτήριο της αλλαγής που θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή του.

Σκηνοθεσία: Πολ Τόμας Άντερσον
Παίζουν: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Λέσλι Μάνβιλ, Βίκι Κριπς