Έναρξη προβολών Κινηματογραφικής λέσχης Ορφέα με αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Άρη Φατούρο
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
49η ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018  η Κινηματογραφική Λέσχη του Ορφέα Λευκάδας ξεκινά της προβολές της στην αίθουσα διαλέξεων του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας. Η Κινηματογραφική Λέσχη επιμένει για 49ο χρόνο να προσφέρει παρ’ όλες τις αντιξοότητες ποιοτικό κινηματογράφο στην πόλη μας.

Οι προβολές θα ξεκινήσουν με ένα αφιέρωμα στο Λευκαδίτη σκηνοθέτη Άρη Φατούρο. Ο Άρης γεννήθηκε το 1962 στη Λευκάδα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και Σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου. Εργάστηκε πρώτα στην εκπαίδευση και μετά στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, ως βοηθός σκηνοθέτη, διευθυντής παραγωγής, εκτελεστικός παραγωγός και σκηνοθέτης.. Είναι ιδρυτικό στέλεχος (2002) του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, όπου εργάζεται έως σήμερα ως Σύμβουλος Προγράμματος.

Το αφιέρωμα θα ξεκινήσει στις 8:30 με προβολή τεσσάρων ταινιών μικρού μήκους του σκηνοθέτη που θα προλογίζει και θα σχολιάζει ο ίδιος. Στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Οι ταινίες που θα παρουσιαστούν είναι οι εξής:

  1. ΜΑΚΙΓΙΑΖ 10΄, 1994

με τις Γεωργία Ανέστη και Ιφιγένεια Μακάτη

Δύο αδελφές, η “Ωραία” και η “Άσχημη”. Δύο κουλτούρες, της μόδας και του βιβλίου.  Η απόπειρα της “Ωραίας” να ομορφύνει  την “Άσχημη” έχει αναπάντεχο τίμημα τη δική της κατάπτωση.

 

  1. ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ 13΄, 2003

με τους Γεωργία Ανέστη και Χρήστο Δήμα

Η συνάντηση ενός Άντρα και μιας Γυναίκας στο κοινό ψυχικό τους τοπίο. Ένα σβησμένο (;) ηφαίστειο.

 

  1. ΕΔΩ ΛΟΝΔΙΝΟ 1939-2005 – Η Αρχή και το Τέλος

28΄, 2006  Παραγωγή: ΒΟΥΛΗ- ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η πρόσφατη ιστορία μας μέσα από το ραδιοφωνικό αρχείο της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC, η οποία έκλεισε το 2005 μετά από 66 χρόνια λειτουργίας.

 

  1. ΑΙΝΙΓΜΑ 10΄, 2016

Στερεοσκοπικό animation εμπνευσμένο από το έργο του υπερρεαλιστή ζωγράφου Θόδωρου Πανταλέων. Συν-δημιουργία με τον animator Αντώνη Ντούσια.

Ένα 3D ρέκβιεμ για τη Μορφή, τη Γυναίκα-Θεά, την αιώνια Εύα, την Τέχνη.  Από την εξιδανίκευση και την ιερή λατρεία,στην ηδονή και τη γονιμοποίηση, στη μεταμόρφωση και την αναπαραγωγή, στη φθορά και τη σήψη, στη βεβήλωση και το βανδαλισμό, στην καταδίκη και την υποταγή, στην πτώση στο άχρονο σκοτάδι. Στο όνειρο της αναγέννησης.

 

Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας!!!

ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ  «ΟΡΦΕΥΣ»