Κέρκυρα: Υποψήφια ως το ιδανικό κινηματογραφικό σκηνικό στην Ευρώπη

Την υποψηφιότητα της Κέρκυρας, σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό καλύτερης τοποθεσίας για κινηματογραφικά γυρίσματα, εξασφάλισε η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά των βρετανικών καναλιών ITV και PBS «THE DURRELLS» που γυρίστηκε στην Κέρκυρα από τον 1ο έως και τον 4ο κύκλο των επεισοδίων της.

Η Κέρκυρα ήταν η πρόταση της διεύθυνσης Hellenic Film Commission (μέλος του EUFCN) του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (EKK), που ανακοίνωσε πως το νησί των Φαιάκων συγκαταλέγεται στους φιναλίστ και διεκδικεί τη διάκριση.

Το EUFCN αποτελείται από 90 μέλη, από 30 χώρες, τα οποία προωθούν τις ευρωπαϊκές τοποθεσίες για οπτικοακουστικές παραγωγές. Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε συνεργασία με το Cineuropa. Το βραβείο «καλύτερης τοποθεσίας για κινηματογραφικά γυρίσματα» θεσπίστηκε πέρυσι, όταν το Δίκτυο EUFCN γιόρτασε την 10η επέτειό του, σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Έως τις 30 Νοεμβρίου 2018, το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την πανευρωπαϊκή τετράγλωσση πλατφόρμα Cineuropa – και να ψηφίσει, συμπληρώνοντας την online φόρμα, την αγαπημένη του τοποθεσία, για τον τίτλο της «Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας».

Οι συμμετέχοντες στην ψηφοφορία μπορούν να διεκδικήσουν τριήμερη διαμονή για δύο άτομα, στην τοποθεσία που θα κερδίσει το βραβείο. Ο νικητής θα επιλεγεί με κλήρωση, μεταξύ αυτών που θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία, από το EUFCN και το Cineuropa.

Πηγή