Ιστορικό ρεκόρ για τον τουρισμό

Τον απολογισμό της πορείας του ελληνικού τουρισμού την τελευταία τετραετία και το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. Εντυπωσιακή αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 33% από το 2014.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο, η υπουργός τόνισε πως οι φετινές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού ξεπέρασαν κάθε προσδοκία κάνοντας τον απολογισμό τετραετίας (2015-2018).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Έλενα Κουντουρά, το 2018 κλείνει με νέο ιστορικό ρεκόρ που θα αγγίξει τα 33 εκατομμύρια τουρίστες και 2 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα.

Η υπουργός αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 33%, από τα 24 εκατομμύρια επισκέπτες το 2014 στα 33 εκατομμύρια το 2018.

Η Έλενα Κουντουρά παρουσίασε τις ενέργειες που έχουν γίνει και έχουν αποδώσει συνεχή ιστορικά-ρεκόρ σε έσοδα, αφίξεις και όλα τα τουριστικά μεγέθη. Επίσης, παρουσίασε τους στρατηγικούς στόχους και το αναπτυξιακό πλάνο για τη διατήρηση της δυναμικής αύξησης του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει δυναμική και στοχευμένη προβολή και προώθηση, την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, την προσέλκυση νέων επενδύσεων, την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και την εφαρμογή της καινοτομίας στον τουρισμό.

Κεντρική εικόνα: Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Έλενα Κουντουρά, το 2018 κλείνει με νέο ιστορικό ρεκόρ που θα αγγίξει τα 33 εκατομμύρια τουρίστες | Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος

Πηγή