Flower Power είναι μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που διαθέτει ένα μικρό κτήμα με μεγάλο όραμα στην περιοχή του Μαραθώνα και έχει ως αντικείμενο την καλλιέργεια φυτών και λουλουδιών, η εργασία της οποίας προέρχεται κυρίως από ΑΜΕΑ.

Στόχος της Flower Power είναι το αυτονόητο σε μία προηγμένη κοινωνία: Τα άτομα με αναπηρία να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε ευκαιρίες εκπαίδευσης και εργασίας, να έχουν τις ίδιες δυνατότητες προσωπικής εξέλιξης και αυτόνομης διαβίωσης.

Η μόνη λύση είναι η συμμετοχή. Τα λουλούδια αφυπνίζουν στην ομορφιά της φύσης και της διαφορετικότητας. Αποτελούν ένα εργαλείο για την ένταξη ευάλωτων ανθρώπων στην κοινωνία. Τα άτομα με αναπηρία έχουν μοναδικές δεξιότητες και ικανότητες. Μπορούν να αποδώσουν σε έναν εργασιακό χώρο και να δημιουργήσουν αξία όπως κάθε άνθρωπος αρκεί να υπάρχει το σωστό πλαίσιο.

Για να αλλάξουμε ιδέες πρέπει να αλλάξουμε τις πράξεις μας. Αγοράζοντας ένα μπουκέτο από το Flower Power στηρίζετε μία θέση εργασίας ενός ανθρώπου. Τον βοηθάτε να συμμετέχει ισότιμα στην κοινωνία. Αγοράζοντας ένα μπουκέτο λουλούδια στέλνετε το μήνυμα ότι πρέπει να ξαναβρούμε έναν πιο φυσιολογικό τρόπο ζωής σε ισορροπία με τη φύση και τους συνανθρώπους μας.

Η Flower Power είναι μια από τις 8 κοινωνικές επιχειρήσεις που βρήκαν στέγη στο εγχείρημα της τοπικής/ κοινοτικής ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων με διαχειριστή την έμπειρη ομάδα στελεχών του Impact Hub Athens.

Αν και η πρώτη συγκομιδή του κτήματος θέλει ακόμη κοντά στις 100 ημέρες, εν τούτοις τα στελέχη της ΚοινΣΕπ θα είναι εκεί και θα επιδιώκουν σε αυτό το μεταβατικό στάδιο να μεταδίδουν το θετικό μήνυμα του εγχειρήματος.

Info: Δηλώστε το ενδιαφέρον σας στο www.flower-power.gr

Πηγή