«Η Ήπειρος των 4 εποχών» στην Κίνα

Με στόχο την προσέλκυση τουριστών και αθλητών από τη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, την Κίνα, η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε στο 3ο Διεθνές Forum και στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Περιπατητικών Αθλημάτων Βουνού, τα οποία πραγματοποιηθήκαν στην περιοχή Μεντούκο του Πεκίνου, και συμμετείχαν περίπου 20.000 αθλητές.

Στο Διεθνές Forum εκπροσωπήθηκαν 9 αντιπροσωπείες από 9 χώρες, με την Περιφέρεια Ηπείρου να κερδίζει τις εντυπώσεις για την οργανωμένη και πληρέστατη παρουσίαση, που έγινε από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γοργόλη, ο οποίος στην ομιλία ,παρουσίασε την «Ήπειρο των 4 εποχών και των αθλητικών γεγονότων» . Παράλληλα μέσα από βίντεο, παρουσιάσε αναλυτικά όλες τις περιοχές στις οποίες μπορούν να διεξαχθούν Δρομικά, Περιπατητικά και Αθλήματα Βουνού.

Ακολούθησαν πολλές συναντήσεις με εκπροσώπους διάφορους φορέων της Κίνας και άλλων χωρών, αλλά και με εκπροσώπους διεθνών φορέων Αθλημάτων Βουνού, από τους οποίους ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε ότι η Ήπειρος, αποτελεί υποψήφια για τη διεξαγωγή αθλητικής εκδήλωσης, μετά από αυτή που έχει προγραμματιστεί για την Ιαπωνία το 2020.Τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη συνέδραμε σημαντικά στις συναντήσεις που είχε και ο πρόεδρος της τ.κ. Πάργας Αναστάσιος Παπανικολάου, ο οποίος μάλιστα κατά την επίσκεψη σε Ολυμπιακές Αθλητικές εγκαταστάσεις έκανε εκτεταμένη αναφορά στα τουριστικά αξιοθέατα της Ηπείρου και ειδικότερα της Πάργας.Η συμμετοχή της Ηπείρου σε αυτές τις εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των καλών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ Περιφέρειας και της Κίνας, και ύστερα από πρόσκληση της Κινεζικής Αντιπροσωπείας δια του πρέσβη (επί Τιμή) της Κίνας στην Ελλάδα κ. Ελευθέριου Κόντου.«Ήταν πρωτόγνωρη η εμπειρία που ζήσαμε τόσο στο Forum, όσο και στο Φεστιβάλ Περιπατητικών Αθλημάτων βουνού.

Με την παρουσία μας, θεωρώ ότι ανοίξαμε έναν δρόμο που μπορεί να φέρει στην Ήπειρο πολλούς Κινέζους ,που ενδιαφέρονται για αθλήματα βουνού και οι οποίοι, όντας υψηλών εισοδημάτων, θα ενισχύσουν την τοπική μας οικονομία», δήλωσε μεταξύ άλλων συνοψίζοντας ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Γοργόλης.

Πηγή