Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού 28ης Οκτωβρίου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα εορτασθεί η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Γενικός σημαιοστολισμός, από ώρα 8.00 το πρωί της 26ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, των Δημόσιων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών, των Ιδιωτικών Καταστημάτων, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων.

Ομιλίες στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου για την σημασία της εορτής με μέριμνα των Διευθυντών αυτών.

Ώρα 11.00

Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων εκπροσώπων των μαθητών των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Προσκόπων και Οδηγών στο Ηρώο της πόλης προσερχόμενων συντεταγμένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

Κατά το προσκύνημα θα παρίστανται αντιπροσωπείες Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών και Εφέδρων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
Ώρα 07.30

Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των εκκλησιών και εωθινό από την Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας η οποία διερχόμενη από την κεντρική οδό της πόλης θα παιανίζει θριαμβευτικά και νικητήρια θούρια και εμβατήρια.

Ώρα 09.30

Συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της πόλης των Προεδρείων, των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Προσκόπων Οδηγών κ.λ.π. με τις σημαίες τους και εκκίνηση από εκεί την 10.00 ώρα με την Φιλαρμονική προς τον Ιερό Ναό της Μητρόπολης δια της οδού Στρατηγού Ιωάννου Μελά.

Ώρα 11.00

Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδος & Ιθάκης κ.κ ΘΕΟΦΙΛΟΣ.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον φιλόλογο κ. Κοτζοχάμπο Παναγιώτη μέσα στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης.

Ωρα 11.30

Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Εκπρόσωπο Κυβέρνησης, Βουλευτή Λευκάδας, Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Λευκάδας, Δήμαρχο Λευκάδας, εκπρόσωπο Τ.Ε.Ι., Δ/ντη Αστυνομικής Δ/νσης Λευκάδας, Λιμενάρχη, Διοικητή Πυροσβεστικής, Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Ν. Λευκάδας, εκπρόσωπο Παραρτήματος Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Ε.Ο.Α.-Ε.Δ.Ε.Σ. Λευκάδας, Πρόεδρο Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, εκπρόσωπο Παραρτήματος Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Λευκάδας, εκπρόσωπο Παραρτήματος Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης 1941 έως 1944 Λευκάδας.

Σιγή ενός (1) λεπτού. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 12.00

Παρέλαση στον προ της παραλιακής πλατείας χώρο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Σωματείων, Συλλόγων, Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών και τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα της ιεροτελεστίας θα ρυθμίσει η ιερά Μητρόπολη Λευκάδας και Ιθάκης.

Τα της τάξης εν γένει η Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας, τα της συμμετοχής της Φιλαρμονικής το Δ.Σ. αυτής και τα της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων ο κ. Προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής.

Ο Δήμος Λευκάδας παρακαλείται για την διευθέτηση του χώρου της παρέλασης καθώς και για την τοποθέτηση της εξέδρας των επισήμων.

Τελετάρχες για τις ανωτέρω εορταστικές εκδηλώσεις ορίζονται οι κ.κ. Θειακού Όλγα καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Θεοχάρης Αντώνης υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΛΙΚΙΑΣ