Ένας Έλληνας για μια συγκλονιστική ιστορία στο εξώφυλλο του Time

Το έργο του John Mavroudis για την κατάθεση της Christine Blasey Ford

Από τον Νίκο Παπηλιού

Το εξώφυλλο του Time για την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου θα έχει χρώμα ελληνικό και για αυτό ευθύνεται ο John Mavroudis, που κατοικεί μόνιμα στο Σαν Φραντσίσκο και επηρεασμένος από την κατάθεση της Christine Blasey Ford, γνωστής καθηγήτριας ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Palo Alto και ερευνήτριας ψυχολόγου στο Πανεπιστήμιο Στάμφορντ, έκανε μια εξαιρετική δουλειά. Την προηγούμενη εβδομάδα η Blasey Ford κατήγγειλε την σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από τον φίλο της και σημερινό δικαστή Brett Cavanaugh και άλλους τρεις άνδρες το 1982, ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής της Γερουσίας και έγινε σύμβολο κατά της σεξουαλικής κακοποίησης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στην κατάθεση της είπε όλη την ιστορία, την φιλία της με τον σημερινό δικαστή αλλά και το πως έφτασε το καλοκαίρι του 1982, να βρεθεί στο σπίτι μαζί με αυτόν και άλλους τρεις φίλους. Μίλησε επίσης για τις δυσκολίες που είχε στο να αποκαλύψει νωρίτερα το τραγικό αυτό περιστατικό, ενώ με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε 36 χρόνια μετά κάθε λεπτομέρεια της τραγικής εκείνης νύχτας. Στην Αμερική η υπόθεση έχει αναχθεί σε πρώτο θέμα, ωστόσο ο Τραμπ δεν δίστασε να κοροϊδέψει την καθηγήτρια – σύμβολο, προκαλώντας ξανά τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης.

 

Ο John Mavroudis αφορμώμενος από την αρχή της κατάθεσης, όταν η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ σήκωσε το δεξί της χέρι για να ορκιστεί, έκανε ένα φοβερό έργο, σχεδιάζοντας την Christine Blasey Ford, χρησιμοποιώντας λέξεις που χρησιμοποίησε στην συγκλονιστική κατάθεση της. «Από την στιγμή που η Δρ.Christine Blasey Ford ύψωσε το δεξί της χέρι και ορκίστηκε να πει όλη την αλήθεια, ήταν ξεκάθαρο ότι εκατομμύρια Αμερικάνων ήξεραν πως κάτι μνημειώδες θα αποκαλυπτόταν» γράφει η Haley Sweetland Edwards για να συνοδεύσει το εντυπωσιακό εξώφυλλο.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο ελληνοαμερικάνος καλλιτέχνης εντυπωσιάζει με τις δουλειές του, χρησιμοποιώντας αυτήν την τακτική, ενώ και στο παρελθόν έχει σχεδιάσει το εξώφυλλο του New Yorker αλλά και άλλων σημαντικών περιοδικών. Η πολιτική και η κοινωνική κατάσταση αποτελούσε πάντα πηγή έμπνευσης για τον ίδιο, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και παρακάτω.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Mavroudis (@zenpop) on

Στο zenpop.com, την σελίδα του έλληνα καλλιτέχνη μπορεί κανείς να δει μαζεμένες μερικές από τις πιο όμορφες δουλειές του.

Πηγή