Λευκάδα, Αρχές Φθινοπώρου

Ο συγγραφέας Νίκος Α. Μάντης σε 50 φωτογραφικά κλικ και λίγες περισσότερες λέξεις απεικονίζει τη μάχη φωτός και σούρουπου ενώ το νησί του Ιονίου αφήνει πίσω του το καλοκαίρι.

Στη Λευκάδα το φθινόπωρο έρχεται νωρίς.

Αρχές Σεπτεμβρίου η ζέστη υποχωρεί, το φως μαλακώνει και αρχίζουν σιγά σιγά οι βροχές που διαρκούν όλο το χειμώνα, χαρίζοντας στο νησί το πράσινο χρώμα του.

 Σε λίγο, η χλωρίδα και η πανίδα θα διεκδικήσουν το χώρο τους, καθώς οι άνθρωποι θα αποσυρθούν στα ενδότερα, κλεισμένοι σε σπίτια και σε γραφεία.

 

Ωστόσο προς το παρόν, η μάχη μεταξύ του φωτός και του σούρουπου φαίνεται -απατηλά- να ισορροπεί. Είναι μια μεταβατική εποχή, που μοιάζει να έχει κάτι από άνοιξη, σαν μια τελευταία ώθηση ανθοφορίας, προτού τα πάντα παραδοθούν στη βροχή και το κρύο.

 Σε μερικές μέρες, οι ακτές, τα μονοπάτια και τα λιβάδια όπου τώρα περιδιαβαίνουν οι τελευταίοι τουρίστες, πρόκειται να επιστρέψουν στα μικρά και στα μεγαλύτερα ζώα, τους άλλους ενοίκους τους. Μονάχα οι αγρότες θα τριγυρνούν πια εκεί. Ο χειμώνας θα πλησιάζει ολοένα.

Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Νίκος Α. Μάντης όταν κυκλοφόρησε το τελευταίο του μυθιστόρημα Οι Τυφλοί (εκδ. Καστανιώτη)

Πηγή