15 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα το Π100

Το πιο διαστημικό και διασκεδαστικό φεστιβάλ για παιδιά ολόκληρου του σύμπαντος, 15 & 16 Σεπτεμβρίου από τις 11.00 έως τις 21.00

Υπάρχουν σίγουρα 100 και βάλε λόγοι για να προσγειωθείς αυτό το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Σεπτεμβρίου στον Π100 – Πλανήτη Τεχνόπολη, το πιο διαστημικό παιδικό φεστιβάλ του κόσμου όλου, 100 και βάλε λόγοι για τους οποίους θα σου μείνει σίγουρα αξέχαστο! Εμείς σου παρουσιάζουμε μόνο τους 15 απ’ αυτούς αλλά σε καλούμε να τους ζήσεις όλους! Είστε έτοιμοι για απογείωση;

1. Στον Π100, θα βρεις 8 μικρότερους πλανήτες πάνω στους οποίους μπορείς να παίξεις, να διασκεδάσεις, να μάθεις, να ζωγραφίσεις, να σκαρφαλώσεις, να μαγειρέψεις, να χορέψεις! Τα ονόματα αυτών; Μωβ, Γαλάζιος, Κίτρινος, Πράσινος, Πορτοκαλί, Μπλε, Φούξια και… Πολύχρωμος! Αλλά και ολόκληρος ο Πλανήτης… Τεχνόπολη θα έχει μεταμορφωθεί σε ό,τι πιο χρωματιστό και χαρούμενο υπάρχει στο σύμπαν!

2. Άμα σου αρέσει η μουσική και ο χορός, σίγουρα θα ευχαριστηθείς πολύ το ταξίδι σου στον Π100! Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, ο «αφελής» Λουδοβίκος και ο «ξερόλας» Φρειδερίκος έρχονται μαζί με την ομάδα Κοπέρνικος και γυρνάνε τον κόσμο ανάποδα, ενώ, την Κυριακή 16, οι Burger Project μας υπόσχονται «Ένα τρελό κοντσέρτο», τρελούς ρυθμούς και ήχους! Πού θα γίνουν όλα αυτά; Στην Κεντρική Αυλή του πλανήτη μας! Και λίγο νωρίτερα στον Μωβ Πλανήτη μας θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις μία παράσταση με κούκλες και ζωντανή μουσική με την υπογραφή του Δημήτρη Μπασλάμ.

3. Μπορούσε να λείπει το The Meet Market από τον Π100; Μα φυσικά και όχι! Θα είναι λοιπόν εκεί μαζί με παιδικά ρούχα, αξεσουάρ, παιχνίδια, σνακ, είδη διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο, βιβλία και όχι μόνο από πολλά γνωστά κι αγαπημένα τοπικά brands!

4. Νιώθεις αρκετά αθλητικός και περιπετειώδης; Κι εσύ θα περάσεις καλά στον Π100! Το πρόγραμμα έχει family yoga, capoeira, hula hoop, τραμπολίνο και πίστες αναρρίχησης μα και ποδόσφαιρο και… πετάνκ (ναι, πετάνκ!) από το Περιοδικό δρόμου «Σχεδία».

5. Στον πλανήτη μας, οι γονείς θα είναι το ίδιο ικανοποιημένοι με τα παιδιά! Σ’ αυτό θα βοηθήσει το Taλκ, το Νο1 freepress για γονείς στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιήσει μία έκθεση παιδικού βιβλίου, βιβλιοπαρουσιάσεις καθώς επίσης και ομιλίες και ανοιχτές συζητήσεις από ειδικούς παιδοψυχολόγους και επιστήμονες για θέματα που αφορούν τη σύγχρονη οικογένεια.

6. Στον Μωβ πλανήτη του Π100 υπάρχει μία φάρμα. Τα ζώα της φάρμας περνούν αρκετές ώρες σερφάροντας στο internet αλλά συχνά πέφτουν σε παγίδες. Πώς θα συνεχίσουν την περιήγησή τους με ασφάλεια; Την απάντηση μας τη δίνει η βραβευμένη πανευρωπαϊκά θεατρική ομάδα Χιλιοδένδρι με την παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου», η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Cosmote. Πότε έχεις την ευκαιρία να την απολαύσεις; Την Κυριακή στις 11.00! Μπορείς να εξασφαλίσεις προσκλήσεις για να παρακολουθήσεις τη “Φάρμα του Διαδικτύου” εδώ.

7. Κουράστηκες από το πολύ παιχνίδι; Στο υπόγειο του Κίτρινου Πλανήτη, μπορείς να χαλαρώσεις στο πιο υπερφανταστικό και άνετο restroom ειδικά σχεδιασμένο και διαμορφωμένο από την IKEA!

8. Και κάτι για τους λίγο πιο μεγάλους της παρέας… Στον Γαλάζιο Πλανήτη (δηλαδή στο γνωστό μας INNOVATHENS), θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις την υδροπονία, το weather modification, την εικονική πραγματικότητα, τη ρομποτική, την αστρογεωλογία, την αστροβιολογία, τη διαστημική και το DNA, δηλαδή επαγγέλματα που σήμερα βρίσκονται σε πειραματικό ή πρώιμο στάδιο -ή μας θυμίζουν ακόμη και επιστημονική φαντασία- αλλά στο μέλλον θα είναι στην καθημερινότητα μας, μέσα από τη διαδραστική έκθεση «Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω;»! Κι όλα αυτά, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας (ΙΕΠΑΣ), ακαδημαϊκά ιδρύματα, φορείς και εταιρίες!

9. Τι είναι το φωταέριο; Αέριο…τι; Να κεράσουμε ένα γλυκάκι; Έχεις παρακολουθήσει ξενάγηση με μάρσιπο ή με καρότσι στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου; Και αυτό μπορείς να το κάνεις στον Π100! Πότε; Και το Σάββατο και την Κυριακή στις 11.00. Πού θα συναντηθούμε για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί; Στην Καμινάδα Β!

10. Ο ρυθμός δεν θα μας λείψει σίγουρα! Αυτό το εγγυώνται και οι Batala Atenas, η αγαπημένη πολυμελής μπάντα κρουστών, η οποία προσεδαφίζεται στον πλανήτη μας εκκωφαντικά και μας ταξιδεύει στη μακρινή Βραζιλία! Πότε; Την Κυριακή στις 18.00. One drum, one love!

11. Babyboom; Babyroom! Ακόμα κι αν είσαι πολύ-πολύ μικρός ή μικρή, κάτι έχουμε και για σένα! Στον Πολύχρωμο Πλανήτη, και το Σάββατο και την Κυριακή, θα πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστά αισθητηριακά workshops για γονείς με βρέφη! Μην τα χάσεις!

12. Στον Π100, μπορείς να κάνεις τα πάντα! Και ποδήλατο! Σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα και με την παρουσία έμπειρων εκπαιδευτών, θα χαρούμε ορθοπεταλιές και θα βελτιώσουμε τη δεξιοτεχνία μας!

13. Μήπως πείνασες λιγάκι; Στο καφέ της Τεχνόπολης, μπορείς να απολαύσεις ένα πεντανόστιμο ελαφρύ σνακ και να ξεκουραστείς λίγο μέχρι να τρέξεις στην επόμενη σούπερ διασκεδαστική δραστηριότητα!

14. Και τώρα μήπως άρχισες να αναρωτιέσαι πώς φτιάχνονται όλες αυτές οι λιχουδιές που θέλουμε όλοι; Υπέροχα! Στον Π100 σε περιμένουν νόστιμα και λαχταριστά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Προτιμάς τα αλμυρά; Κανένα πρόβλημα γιατί στον… Αλμυρό Πλανήτη θα μάθεις όλα τα μυστικά για τις γαλλικές κρέπες από την ομάδα Novel Vox! Γιατί και η γνώση περνά από το στομάχι! Κι αν θέλεις να μάθεις ακόμη περισσότερα, προσγειώσου στη βιωματική έκθεση της WWF Hellas και μάθε πώς μέσα από το πιάτο μας μπορούμε να προστατέψουμε τον πλανήτη.

15. Θέλεις το ταξίδι σου στον Π100 να σου μείνει για πάντα αξέχαστο; Πήγαινε στο Shop και θα βρεις το πιο πολύχρωμο, φρέσκο και ιδιαίτερο merch που μπορείς να φανταστείς!

Πηγή