Μερικά από τα πιο διάσημα και κλασικά μυθιστορήματα στην ιστορία της λογοτεχνίας κάνουν την εμφάνισή τους… στο Instagram! Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης λανσάρει μέσω της γνωστής πλατφόρμας το “Insta Novels”,δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να διαβάζουν ψηφιοποιημένες εκδόσεις της κλασσικής λογοτεχνίας, συνοδευόμενες από εκπληκτικές, διαδραστικές απεικονίσεις.

Πρεμιέρα για το Insta Novels έκανε το πρώτο μέρος καινούργιας ψηφιοποιημένης εκδοχής της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» του Λιούις Κάρολ. Τους επόμενους μήνες, η νεοϋορκέζικη βιβλιοθήκη θα παρουσιάσει την «Κίτρινη ταπετσαρία» της Σάρλοτ Πέρκιν Γκίλμαν αλλά και το μυθιστόρημα «Η Μεταμόρφωση» του Φραντς Κάφκα.

Τα βιβλία είναι διαθέσιμα για ανάγνωση χωρίς κανένα κόστος, αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να είναι μέλη της  Βιβλιοθήκης.

«Το Instagram είναι το τέλειο “ράφι” για αυτό το νέο είδος ηλεκτρονικού μυθιστορήματος», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Corinna Falusi, επικεφαλής του “Mother”, ενός οργανισμού με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος συνεργάστηκε με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη για την εκπόνηση του πρωτότυπου πρότζεκτ.

«Από τον τρόπο που γυρίζεις τις σελίδες, έως το πώς τοποθετείς τον αντίχειρά σου ενώ διαβάζεις, η όλη εμπειρία είναι σχεδόν ίδια με το να διαβάζεις ένα χαρτόδετο βιβλίο. Πρέπει να προωθήσουμε την αξία της ανάγνωσης, ειδικά σήμερα που το αμερικανικό σύστημα εκπαίδευσης κρύβει πολλές απειλές», πρόσθεσε η Falusi.

Το πρωτοποριακό πρότζεκτ προσφέρει έναν εντελώς νέο τρόπο να γνωρίσετε τη λειτουργία του Instagram Stories, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να φορτώνουν φωτογραφίες και αποσπάσματα βίντεο, τα οποία διατηρούνται στο προφίλ τους έως και 24 ώρες.

Αν θέλετε κι εσείς να διαβάσετε ένα μυθιστόρημα, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τον λογαριασμό Instagram της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης (@nypl), μπαίνοντας στη ροή ιστοριών του. Από εκεί, ένα διαδραστικό εξώφυλλο σας εισάγει στο “Insta Novels” και οι σελίδες μορφοποιούνται για το Instagram. Κρατήστε τον αντίχειρά σας στην οθόνη ενώ διαβάζετε μια σελίδα και αγγίξτε προς τα δεξιά αν θέλετε να προχωρήσετε στην επόμενη σελίδα ή προς τα αριστερά για να επιστρέψετε.

Κάθε σελίδα εμφανίζεται ως ένα insta story, ενώ τα μυθιστορήματα ανεβαίνουν κάθε φορά σε τμήματα. Ξεκινήστε την ανάγνωση, με τις περιπέτειες της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων»!

Πηγή