Νέες ημερομηνίες για το θερινό σινεμά στο Κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός»

Έως 31 Ιουλίου

Παρασκευή 27 Ιουλίου, 21.30, Είσοδος ελεύθερη
Προϋποθέσεις για να θεωρείται κανείς φυσιολογικός κωμωδία
διάρκεια: 94′, Ελληνικοί υπότιτλοι

Λίγα λόγια για την ταινία:
Η Μαρία ντε λας Μοντάνιας είναι μια τριαντάρα, στην οποία η ζωή δεν χαμογελά. Είναι άνεργη και μόνη, της έκαναν έξωση και ζει μακριά απ’ την οικογένειά της. Σε μια συνέντευξη την ρωτούν τι είδους άνθρωπος είναι και τότε αντιλαμβάνεται ότι δεν πληροί καμμία από τις προϋποθέσεις για να θεωρηθεί φυσιολογικός άνθρωπος, οπότε πέφτει με τα μούτρα ώστε να γίνει ακριβώς αυτό: φυσιολογικός άνθρωπος.

Σάββατο 28 Ιουλίου, 21.30, Είσοδος ελεύθερη
Ξαναπαντρεύομαι τη Γυναίκα μου κωμωδία
διάρκεια: 92′, Ελληνικοί υπότιτλοι

Image result for Ξαναπαντρεύομαι τη Γυναίκα μου

Λίγα λόγια για την ταινία:
Όταν η ικανότατη δημοσιογράφος Χίλντι Τζόνσον (Ρόζαλιντ Ράσελ) ανακοινώνει στον πρώην σύζυγό της και αρχισυντάκτη της εφημερίδας στην οποία δουλεύει, Γουόλτερ Μπερνς (Κάρι Γκραντ), ότι έχει αποφασίσει να αφήσει το χώρο της δημοσιογραφίας για να παντρευτεί τον καινούριο σύντροφό της (Ραλφ Μπέλαμι) και να αφοσιωθεί στο νοικοκυριό, ο Γουόλτερ σκαρφίζεται ένα σωρό τεχνάσματα για να την κάνει να αλλάξει γνώμη και να την ξανακερδίσει.

Δευτέρα 30 Ιουλίου, 21.30, Είσοδος ελεύθερη
Viva Cuba, κωμωδία – δράμα
διάρκεια: 90′, Ελληνικοί υπότιτλοι

Λίγα λόγια για την ταινία:
Σε μια ιστορία παρόμοια με το Ρωμαίο και τη Ιουλιέτα, η φιλία μεταξύ δύο παιδιών απειλείται από τις διαφορές των γονιών τους. H Malu προέρχεται από μια οικογένεια ανώτερης τάξης και η μητέρα της δεν θέλει να παίζει με τον Jorgito, καθώς νομίζει ότι το φόντο του είναι χονδροειδές και συνηθισμένο. Η μητέρα του Jorgito προέρχεται από κατώτερο κοινωνικό στρώμα που είναι περήφανη για την κοινωνική θέση της οικογένειάς της. Κάνει παρόμοιο περιορισμό στον γιο της. Αυτό που ούτε η γυναίκα αναγνωρίζει είναι η τεράστια δύναμη του δεσμού μεταξύ της Malu και του Jorgito. Όταν τα παιδιά μάθουν ότι η μητέρα της Malu σχεδιάζει να εγκαταλείψει την Κούβα, αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην άλλη πλευρά του νησιού για να βρουν τον πατέρα της Μαλού και να τον πείσουν να μην υπογράψει τα χαρτιά που θα της το επέτρεπε.

Φωτογραφία του Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας.