Hi-Tech παρά θίν’ αλός

Από τον Θοδωρή Λαΐνα

Οι εταιρείες ανταγωνίζονται για ευφάνταστα καλοκαιρινά «εργαλεία». Τα χρειαζόμαστε; Ο καθένας ας δώσει τη δική του απάντηση

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι για τους περισσότερους ένα διάστημα στο οποίο θέλουν να ξεκουραστούν, να αποφορτιστούν από τις καθημερινές τους συνήθειες και να χαλαρώσουν ερχόμενοι σε επαφή με τη φύση μακριά από τις παντός είδους ηλεκτρονικές συσκευές με τις οποίες είναι σε επαφή συνεχώς τον υπόλοιπο χρόνο. Ομως η τεχνολογία δηλώνει παρούσα και το καλοκαίρι. Οι εταιρείες προσπαθούν να δελεάσουν με μια σειρά από gadgets όσoυς βρίσκονται σε διακοπές. Ας δούμε ορισμένα από αυτά…

Αδιάβροχη μουσική

Οσοι δεν μπορούν να αποχωριστούν τη μουσική ούτε κατά τη διάρκεια του μπάνιου, μπορούν να έχουν μαζί τους το JBL GO 2, ένα φορητό αδιάβροχο ηχείο με τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης (Bluetooth). Και δεν εννοούμε ότι ο κάτοχός του μπορεί να το έχει δίπλα του στην πισίνα ή στην παραλία, αλλά ότι μπορεί να το έχει ακόμη και μέσα στο νερό! Ζυγίζει 184 γραμμάρια και κοστίζει περίπου 40 ευρώ.

Ενα με τα κύματα

Ενα θαλάσσιο σπορ που αποκτά φανατικούς φίλους τα τελευταία χρόνια είναι το λεγόμενο bodysurfing, στο οποίο κάποιος καβαλά τα κύματα όχι πάνω σε μια σανίδα αλλά κρατώντας στο χέρι μια συσκευή πλευστότητας. Ο διάσημος αθλητής bodysurfing Σον Ενόκα συμμετείχε στην κατασκευή και δοκιμή της πιο προηγμένης συσκευής του είδους, του Slyde Hawaiian Bula Enoka Bodysurfing Handboard Set, το οποίο κοστίζει περίπου 190 ευρώ.

Υποβρύχιο σκουτεράκι

Εξερευνήστε τις θάλασσες με το σκούτερ Yamaha Explorer Seascooter Electric Underwater Scooter που επιτρέπει στον κάτοχό του να κινείται με ταχύτητα περίπου 4 χλμ./ώρα σε βάθη περίπου δέκα μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το κόστος του είναι περίπου 300 ευρώ.

Ηλιακός φορτιστής

Το Yolk Solar Paper είναι ο πιο ελαφρύς φορητός φορτιστής ηλιακής ενέργειας. Ετσι όσοι επιλέξουν διακοπές όπου η πρόσβαση σε πρίζες είναι δύσκολη θα μπορούν με αυτό το ηλιακό πάνελ, το οποίο προσαρμόζεται και πάνω σε ένα σακίδιο, να φορτίζουν το κινητό τους τηλέφωνο και όποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή έχουν μαζί τους. Η τιμή του είναι περίπου 150

Καλές ψαριές

To Mondo High-Performance Fly Fishing Rods απευθύνεται σε όσους θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με το ψάρεμα. Η συσκευασία έχει όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να ψαρέψει (το καλάμι και τα σχετικά εργαλεία) και κυκλοφορεί σε επτά μοντέλα ανάλογα με την εμπειρία του κατόχου (ακόμη και για αρχάριους) σε διάφορα χρώματα. Κοστίζει περίπου 340 ευρώ.

Καμερο-μάσκα

H μάσκα H2o GoPro Underwater Ninja Mask επιτρέπει σε αυτόν που τη φορά να βλέπει πεντακάθαρα και να αναπνέει με φυσικό τρόπο όπως αναπνέει και έξω από το νερό. Ετσι, μπορεί κανείς να παραμένει κάτω από νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ σε όλη τη διάρκεια των υποβρύχιων παρατηρήσεων η κάμερα της μάσκας μπορεί να λαμβάνει φωτογραφίες και να βιντεοσκοπεί. Η μάσκα κοστίζει περίπου 90 ευρώ.

Τσάντα θαλάσσης – φορτιστής
Η LUZPAC Solar Beach Bag δεν είναι μια απλή τσάντα θαλάσσης: διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες οι οποίοι της επιτρέπουν να φορτίζει τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές που τοποθετεί κάποιος σε αυτές (με τη χρήση ενός καλωδίου USB). Η τσάντα φορτίζει συσκευές iOS και Android και είναι αδιάβροχη για να προστατεύει το περιεχόμενά της. Κοστίζει περίπου 54 ευρώ.

Δελφινο-βατραχοπέδιλο

To Adult Foil Monofin είναι ένα και μόνο βατραχοπέδιλο στο οποίο βεβαίως τοποθετούνται και τα δύο πόδια, πράγμα που αναγκάζει τον κολυμβητή να υιοθετεί την κίνηση των δελφινιών. Θεωρείται εξαιρετικό εργαλείο άσκησης, κυκλοφορεί σε πέντε μεγέθη που καλύπτουν όλες τις ηλικίες και κοστίζει περίπου 60 ευρώ.

Κλιματιστικό παραλίας

To Zero Breeze Portable Air Conditioner είναι ένα μίνι φορητό κλιματιστικό που θα σας δροσίζει όπου και αν είστε στη διάρκεια των διακοπών. Διαθέτει πολύ ισχυρές μπαταρίες και γι’ αυτό οι δημιουργοί του φρόντισαν να τοποθετήσουν δύο εισόδους USB ώστε οι κάτοχοι της συσκευής να φορτίζουν σε αυτήν τα κινητά τους τηλέφωνα. Η συσκευή κοστίζει περίπου 390 ευρώ.

Ατομικό τζετ

To Bixpy Jet είναι ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα προώθησης μέσα στο νερό που μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα καγιάκ ή αν θέλει κάποιος κολυμβητής να κινηθεί με ταχύτητα μέσα στο νερό να το κρατάει ο ίδιος στα χέρια του. Ζυγίζει ένα κιλό και μπορεί να προσφέρει ταχύτητα περίπου 12 χλμ./ώρα σε ένα καγιάκ και 4 χλμ./ώρα σε έναν κολυμβητή. Κοστίζει περίπου 475 ευρώ.

Μπλέντερ… θαλάσσης

Διάφορες εταιρείες έχουν κατασκευάσει μικρά φορητά μπλέντερ, με τα οποία μπορεί κανείς να φτιάξει όπου και αν βρίσκεται χυμούς και μιλκσέικ εύκολα και γρήγορα. Οι δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά διαφέρουν από συσκευή σε συσκευή και οι τιμές των περισσοτέρων κυμαίνονται από 25 έως 40 ευρώ.

Κολύμπησε σαν ψάρι

Η συσκευή Powerbreather Wave Underwater Breathing Device επιτρέπει στον κάτοχό της να κολυμπά κάτω από το νερό χωρίς να χρειάζεται να βγαίνει από αυτό για να αναπνέει. Παρέχει και παράλληλα απομακρύνει το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέει ο κολυμβητής. Ετσι σύμφωνα με τους κατασκευαστές όποιος χρησιμοποιήσει αυτή τη συσκευή θα μπορεί να κάνει ακόμη και σύντομες καταδύσεις σε μικρά βάθη. Το κόστος της συσκευής κυμαίνεται περίπου στα 150 δολάρια.

Θαλάσσιος Iron Man

Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και ειδικά των extreme sports θα διασκεδάσουν σίγουρα πολύ με το v3 Pro Rider Flyboard® Kit, το οποίο κάνει τους χρήστες του να αισθάνονται λίγο από… Iron Man όταν πετούν πάνω από το νερό και λίγο από δελφίνια όταν εισέρχονται στο νερό και βγαίνουν με μεγάλη ταχύτητα έξω από αυτό. Φυσικά πρόκειται για υψηλού κόστους δραστηριότητα. Το συγκεκριμένο σύστημα κοστίζει περίπου 4.500 ευρώ.

Υποβρύχιος βοηθός ψαρέματος

Οσοι θελήσουν στην περίοδο των διακοπών τους να ασχοληθούν με το ψάρεμα λίγο πιο σοβαρά από το να κάθονται μερικές ώρες με ένα καλάμι στο χέρι, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την GoFish Cam. Πρόκειται για μια ασύρματη υποβρύχια κάμερα που καταγράφει σε εικόνες και έγχρωμο βίντεο υψηλής ποιότητας τι συμβαίνει στη θαλάσσια περιοχή που ψαρεύει κάποιος σε βάθη μέχρι και 150 μέτρα και το εμφανίζει στο κινητό του τηλέφωνο. Η κάμερα κοστίζει περίπου 150 ευρώ.

Ποδηλατικό ηχείο

Το ασύρματο ηχείο Hercules – IP64 Certified Wireless Speaker προσαρμόζεται εύκολα σε διάφορες επιφάνειες και προσφέρει στερεοφωνικό ήχο για δέκα ώρες με μία φόρτιση των μπαταριών του. Είναι αδιάβροχο, δεν κολλάει η σκόνη πάνω του, ενώ δεν παθαίνει κάτι από κραδασμούς. Ενσωματώνει και μικρόφωνο ώστε να μιλήσει κάποιος στο τηλέφωνο αν οδηγεί ποδήλατο χωρίς να πάρει τα χέρια από το τιμόνι. Το ηχείο κοστίζει περίπου 40 ευρώ.

Σύστημα παρακολούθησης παιδιών

Οποιος θέλει να έχει τον μεγαλύτερο δυνατό έλεγχο των παιδιών του στη θάλασσα, μια καλή λύση είναι το SwimSafe Swim Monitor System. Το παιδί φορά στον λαιμό ένα πολύ ελαφρύ χρωματιστό περιδέραιο με φωτάκια LED, το οποίο στέλνει σήμα στη συσκευή παρακολούθησης και ο γονέας γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την κατάσταση του παιδιού μέσα στο νερό. Το σύστημα κοστίζει περίπου 200 ευρώ.

1 Σχόλιο

Τα σχόλια είναι κλειστά