Η πόλη που έδωσε εργασία στους άστεγους

Μια πόλη του Τέξας αποφάσισε να προσλάβει τους άστεγους προκειμένου να τους επανεντάξει στην κοινωνία

Από την Αθηνά Λεβέντη

Η πόλη Fort Worth στο Τέξας, προκειμένου να βρει λύση για το πρόβλημα των αστέγων, αντί να τους στοιβάξει σε άσυλα αποφάσισε να τους προτείνει να εργαστούν προσφέροντάς τους και προσωρινή στέγη. Και δεν το μετάνιωσε.

Η αρχή έγινε αναθέτωντάς τους τον καθαρισμό των δρόμων. «Οι περισσότεροι κάνουν καλύτερη δουλειά από επαγγελματίες, νιώθουν πως πρέπει να αποδείξουν κάτι στον ευατό τους αλλά και στην κοινωνία» λέει ο Brandon Bennett, Διευθυντής, Δημόσιας Υγείας της πόλης. Και οι πρώην άστεγοι πολίτες καθαρίζουν περίπου 4.000 τόνους σκουπίδια από τους δρόμου κάθε έτος.

Επειδή πολλοί έχουν ποινικό μητρώο, είναι δύσκολο να βρουν δουλειά. Η εργασιακή εμπειρία όμως που αποκτούν καταχωρείται σε ένα ειδικό αρχείο, το οποίο στη συνέχεια τους δίνει την ευκαιρία να φτιάξουν το βιογραφικό τους και να αναζητήσουν δουλειά και σε άλλους εργοδότες.

Προγράμματα σαν κι αυτά, δίνουν στους άστεγους την ευκαιρία να βγουν από τον φαύλο κύκλο των ασύλων.  Το παράδειγμα της πόλης του Fort Worth ακολουθούν ήδη κι άλλες πόλεις, όπως το Maryland, το Chicago και το Denver και μακάρι να εξαπλωθεί παντού.

Πηγή