Περπατώντας στο εκπληκτικό Μονοπάτι των Πηγών και στο Φαράγγι της Δάφνης

Δήμος Λευκάδας και «Αντελικός» Σύβρου

Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη διαδρομή στο Μονοπάτι των Πηγών, μέσα από μια εκπληκτική περιήγηση στις πηγές Βρυσούλα και Καλύβα (Σύβρος), Αρχοντικό (Άγιος Ηλίας), Κερασιά (Σύβρος), Γάζαινα, Κλιματσά, Μακρυθόδωρου, Κανάλι (Βουρνικάς), Αντελικός και Φαράγγι της Δάφνης (Σύβρος).

Ήταν μια συνδιοργάνωση του Δήμου Λευκάδας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σύβρου «Αντελικός», στην προσπάθεια ανάδειξης του Μονοπατιού των Πηγών και κυρίως του Φαραγγιού της Δάφνης, που ήταν επισκέψιμο για πρώτη φορά μετά τις προσεκτικές εργασίες-παρεμβάσεις από τον Δήμο που ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν με στόχο την ήπια αξιοποίησή του.

Στην περιήγηση και με την καθοδήγηση ντόπιων οδηγών συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Γκογκάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μάρκος Νικητάκης, Θανάσης Περδικάρης, Κώστας Σέρβος και Φίλιππος Κούρτης, μέλη του Συλλόγου «Αντελικός» και του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας, αρκετοί αλλοδαποί επισκέπτες και συμπολίτες μας από την περιοχή και τον υπόλοιπο Δήμο, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Ευχαριστούμε όλους θερμά για τη συμμετοχή τους.

Επίσης ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Αντελικός» Βασίλη Δευτεραίο αλλά και τα μέλη του για την εξαιρετική διαχρονική συνεργασία και τη φιλοξενία και όσους βοήθησαν και βοηθούν και συνεργάζονται στην προσπάθεια για την ανάδειξη και αξιοποίηση του δικτύου των μονοπατιών και κυρίως το εκπληκτικής ομορφιάς Φαράγγι της Δάφνης.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ