Το τμήμα Μουσικών Σπουδών πάει στο ποτάμι

Από τον Γιώργο Τσαντίκο

Σο πλαίσιο του νέου κύκλου μουσικών εκδηλώσεων που εγκαινιάστηκαν το 2017 με τον τίτλο «ARTΛΠΜ: Μουσική στην πόλη», το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ενισχύει τους δεσμούς του με την πόλη που το φιλοξενεί και συνδιοργανώνει με το Δήμο Αρταίων δύο μουσικές βραδιές την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιουνίου στο Παραλίμνιο Πάρκο Άρτας.

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «12 Νότες για τον Βασίλη Σούκα» που δημιουργήθηκε από το Εξωτερικό Εργαστήριο Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ του ΤΛΠΜ, υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Κομματά.

Πέντε φοιτητές, μία κάμερα με ένα μικρόφωνο σε ένα τρίμηνο ταξίδι ξεκινώντας από τον τόπο που γεννήθηκε ο καλλιτέχνης,  το Κομπότι Άρτας, και καταλήγοντας στο ΤΛΠΜ. Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Βασίλη Σούκα.

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου, φοιτητές του ΤΛΠΜ παρουσιάζουν ένα μουσικό αφιέρωμα στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, μέσα από κομμάτια που γράφτηκαν εκείνη την περιοδο. Ακολουθεί «Μια Βόλτα στα Βαλκάνια», ένα μουσικό εργαστήριο υπό την καθοδήγηση του Θάνου Σταυρίδη. Το σχήμα θα επιχειρήσει μια στιλιστική και υφολογική προσέγγιση των μουσικών των Βαλκανίων, έτσι όπως παίζονται από περιοχή σε περιοχή.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 9 μ.μ. και η είσοδος είναιελεύθερη για το κοινό.

Πηγή