Φιλικός Αγώνας Μπάσκετ «Λευκάδα-Κίνα»: Ένα ακόμα βήμα για την ένωση των δυο λαών

Λευκάδα- Οι σχέσεις Λευκάδας- Κίνας συσφίχτηκαν ακόμα περισσότερο στο φιλικό αγώνα μπάσκετ «Λευκάδα-Κίνα» που έλαβε χώρα στις 25 Μαΐου στις 11.30πμ στο κλειστό της Λευκάδας υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκάδας και του Πνευματικού Κέντρου και με τη χορηγία του Crystal Waters Lefkada. Ο αγώνας, που για τους τύπους είχε νικήτρια τη Λευκάδα, είναι καρπός μιας πολύπλευρης σχέσης μεταξύ δυο αρχαίων πολιτισμών, η οποία εκφράζεται μέσα από την πολιτιστική συνεργασία ως γλώσσα κοινή και έχει πολλά ακόμα να δώσει στο μέλλον.

Επίσημοι καλεσμένοι του αγώνα ήταν: ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα κ. Λεωνίδας Ροκανάς, ο Γενικός Σύμβουλος – Προϊστάμενος του Γραφείου Οικονομικών Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Πεκίνο, κ. Εμμανουήλ Στάντζος, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, o Αντιδήμαρχος Λευκάδας Περδικάρης Αθανάσιος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολίτης Σπυρίδων.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα, απένειμε αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες στο τέλος του αγώνα.

Ο Φώτης Λαμπρόπουλος μπασκετμπολίστας που αγωνίζεται με τα χρώματα της Μπόκα Τζούνιορς στο πρωτάθλημα της Αργεντινής και ο επαγγελματίας παίκτης μπάσκετ Γιάννης Σίνης  συμμετείχαν στον αγώνα, ενώ αργότερα γευμάτισαν  στο εστιατόριο Sapphire του Crystal Waters Lefkada, το μενού του οποίου αποπνέει ένα υψηλό επίπεδο κουζίνας και επιμελείται ο Chef Αριστοτέλης Ζέρβας.

Ο Γιάννης Σίνης που το καλοκαίρι θα διδάσκει μπάσκετ και άλλες αθλητικές δραστηριότητες στους ενοίκους του Crystal Waters Lefkada δήλωσε για τον αγώνα: «Δυο πολιτισμοί παγκοσμίου βεληνεκούς και διαμετρήματος ήρθαν αντιμέτωποι σε αυτό τον φιλικό αγώνα σήμερα. Οι φίλοι Κινέζοι όχι μόνο διασκέδασαν αλλά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Λευκάδας».

Νικητές των Διαγωνισμών Τρίποντων και Καρφωμάτων που έλαβαν χώρα μετά τον αγώνα κέρδισαν μια εξαιρετική γευστική εμπειρία για 6 άτομα  στο εστιατόριο του Crystal Waters Lefkada στη Νικιάνα.

Σχετικά με το Crystal Waters Lefkada

Ο αγώνας μπάσκετ έγινε στο πλαίσιο των εγκαινίων του πολυτελούς Crystal Waters Lefkada. To Crystal Waters διαθέτει προς το παρόν 28 σουίτες- όλες με δυο κρεβατοκάμαρες με ιδιωτικό μπάνιο -ενώ ήδη επεκτείνεται. Με εκπληκτική θέα σε ένα ξεχωριστό τοπίο και σε απόσταση 200 μέτρων από την παραλία της Νικιάνας, το Crystal Waters  προσφέρει αξέχαστες στιγμές απόλαυσης γύρω από την πισίνα ενώ το εστιατόριο Sapphire σερβίρει ελληνική και διεθνή κουζίνα για πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο.