Έφυγε τα ξημερώματα το πρώτο πλοίο της γραμμής που ενώνει τα Ιόνια νησιά

Έφυγε τα ξημερώματα το πρώτο πλοίο της γραμμής που ενώνει τα Ιόνια νησιά. Nέα ακτοπλοϊκή γραμμή που θα συνδέει για πρώτη φορά όλα τα Ιόνια Νησιά, ξεκινά από σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου.

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με το επιβατικό πλοίο «HIGH SPEED AZIMUT JOY CRUISES». Το πλοίο έχει μήκος 30 μέτρα και μέγιστο πλάτος 6 μέτρα, ενώ η χωρητικότητά του είναι 260 άτομα.

Η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή θα συνδέει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή την Κέρκυρα με τους Παξούς, τη Βασιλική της Λευκάδας, τον Πισαετό Ιθάκης, τη Σάμη Κεφαλονιάς και τη Ζάκυνθο, ενώ αντίστροφα η ακτοπλοϊκή γραμμή με αφετηρία τη Ζάκυνθο και τελικό προορισμό την Κέρκυρα θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

Το πρώτο δρομολόγιο ξεκίνησε στις 6.30 το πρωί από την Κέρκυρα με προορισμό τους Παξούς, τη Λευκάδα, την Ιθάκη , την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την ακτοπλοϊκή εταιρεία, η τιμή των ναύλων από Κέρκυρα μέχρι και τη Ζάκυνθο θα αγγίζει τα 55 ευρώ, ενώ θα ισχύσουν όλες οι εκπτώσεις στα ΑμεΑ, στα φοιτητικά εισιτήρια, στους πολύτεκνους, και σε όλες τις ειδικές κατηγορίες που έχουν ελαφρύνσεις στα εισιτήρια.

Πηγή