Melapus: Η πρώτη startup για την ψυχική υγεία στην Ελλάδα

Το όνομά της παραπέμπει στον Μελάμποδα, που σύμφωνα με τον Ηρόδοτο και την ελληνική μυθολογία θεωρείται ο πρώτος ψυχίατρος

Οι ψυχικές παθήσεις ταλαιπωρούν πολύ περισσότερο κόσμο απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 35% του πληθυσμού στην Ελλάδα και το 40% στην Ευρώπη αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας.

Όμως, παρά την ενημέρωση που υπάρχει σήμερα, οι ψυχικές παθήσεις παραμένουν ένα λεπτό ζήτημα που συχνά αντιμετωπίζεται ως ταμπού. Παράλληλα, το κόστος ή η απομακρυσμένη τοποθεσία στην οποία ζει κάποιος καθιστούν πολλές φορές αδύνατη την πρόσβαση σε ειδικούς. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί άνθρωποι να μη λαμβάνουν τη βοήθεια που χρειάζονται.

Η ομάδα πίσω από τη Melapus, κατανοώντας τα παραπάνω προβλήματα και χρησιμοποιώντας τις νέες δυνατότητες που παρέχει το Ιnternet, δημιούργησε την πρώτη ελληνική διαδικτυακή πλατφόρμα ψυχικής υγείας. Το όνομά της συμβολίζει αυτή την καινοτομία, παραπέμποντας στον Μελάμποδα, που σύμφωνα με τον Ηρόδοτο και την ελληνική μυθολογία θεωρείται ο πρώτος ψυχίατρος.

Στόχος της είναι να παρέχει στους χρήστες πληροφορίες αλλά και τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με πιστοποιημένους επιστήμονες και να ζητήσουν συνεδρίες, είτε στον χώρο κάποιου επαγγελματία είτε διαδικτυακά.

Στόχος της είναι να παρέχει στους χρήστες πληροφορίες αλλά και τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με πιστοποιημένους επιστήμονες και να ζητήσουν συνεδρίες, είτε στον χώρο κάποιου επαγγελματία είτε διαδικτυακά.

Ο τρόπος λειτουργίας της πλατφόρμας είναι απλός και διασφαλίζει απόλυτα την ανωνυμία του χρήστη, καθώς σε όλη τη διάρκεια της περιήγησης στη σελίδα δεν θα σας ζητηθεί κανένα προσωπικό στοιχείο. Μόνο εφόσον επιλέξετε κάποια από τις παρεχόμενες υπηρεσίες για έναρξη συνεδρίας θα σας ζητηθεί το e- mail σας.

Στη σελίδα θα βρείτε συνδέσμους με πληροφορίες για την ομάδα του Melapus αλλά και μια βιβλιοθήκη με άρθρα για την ψυχική υγεία. Στη συνέχεια, αν ενδιαφέρεστε για συνεδρία, μπορείτε να επιλέξετε το είδος επαγγελματία, ψυχολόγο ή ψυχίατρο, που προτιμάτε.

Με βάση την τοποθεσίας σας θα σας εμφανιστεί μια λίστα με τους πλησιέστερους σε εσάς επαγγελματίες, όπου θα μπορείτε να δείτε τα βιογραφικά τους, την τιμή ανά συνεδρία και βαθμολογίες των υπηρεσιών τους από άλλους χρήστες, ώστε να επιλέξετε τον κατάλληλο για εσάς ειδικό και να κλείσετε ηλεκτρονικά το ραντεβού σας.

Σε περίπτωση που κάποιος χρειάζεται άμεση βοήθεια, μπορεί να συμβουλευτεί τον άμεσα διαθέσιμο πιστοποιημένο επαγγελματία της πλατφόρμας και να πραγματοποιήσει συνεδρία εκείνη τη στιγμή μέσω του Melapus.

Η Melapus προσφέρει όμως και πλεονεκτήματα για τους επαγγελματίες, καθώς τους παρέχει την ευκαιρία να γνωστοποιήσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν και να γίνουν μέλος μιας κορυφαίας ομάδας πιστοποιημένων και καταρτισμένων ειδικών.

Η ψυχική υγεία είναι ένα από τα σημαντικότερα αγαθά, με αντίκτυπο σε όλες τις πτυχές της ζωής ενός ανθρώπου. Η πλατφόρμα Melapus φέρνει την καινοτομία σε αυτό το ευαίσθητο ζήτημα, εξασφαλίζοντας δυνατότητα πρόσβασης σε ειδικούς, παρέχοντας πληροφορίες και άμεση βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται, χωρίς γεωγραφικούς, χρονικούς ή άλλους περιορισμούς.

Πηγή