Ελληνικές διακρίσεις σε διεθνή διαγωνισμό χορού

Από τη Σπυριδούλα Σπανέα

Με την κατάκτηση μεταλλίων και υποτροφιών στέφθηκε η πρώτη αποστολή της χώρας μας σε διεθνή διοργάνωση χορού. Οι χορευτές που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού και Σύγχρονου χορού, που διεξήχθη στις 4 Μαρτίου, πήραν μέρος στον elite διαγωνισμό της Ιταλίας, «Domenico Modugno» και κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να κατακτήσουν δύο πρωτιές, δύο δεύτερες θέσεις και το βραβείο για την καλύτερη χορογράφο.

Στη διοργάνωση της Ιταλία διαγωνίστηκαν 1000 χορευτές απ΄ όλον τον κόσμο. Οι εκπρόσωποι της Ελλάδος εντυπωσίασαν τους κριτές με τα προγράμματά τους, κατέκτησαν βραβεία και υποτροφίες, και ανέδειξαν τις δυνατότητες των Ελλήνων και σε αυτόν τον τομέα.

Στους Solist, η Αναστασία Γαλάτη ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου στο σύγχρονο Solo Seniors και η Μαρία Τζούλη στη δεύτερη στο σύγχρονο Solo Teens. Το ομαδικό (Αναστασία Γαλάτη, Μαρία Τζούλη, Δανάη Ζόγα, Όλγα Χαλκιά, Φωτεινή Πασσά, Κωνσταντίνα Τσιμέκα) πήρε την πρώτη θέση, σε μία πολύ δύσκολη κατηγορία και με μεγάλο ανταγωνισμό. Η Αναστασία Γαλάτη και η Όλγα Χαλκιά διακρίθηκαν στο ντουέτο του σύγχρονου και συνέλεξαν το ασημένιο μετάλλιο.

Ιδιαίτερη σημασία, όμως, έχει και το βραβείο του χορογράφου, το οποίο θα έρθει στη χώρα μας καθώς το κατέκτησε η Ιωάννα Στρατή (από τη σχολή της Άννας Τσαούση), η οποία συνόδευε τις διακριθείσες χορεύτριες και επικράτησε βραβευμένων χορογράφων από όλο τον κόσμο.

Ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα έστειλε εθνική ομάδα σε διεθνή διαγωνισμό χορού και οι διακρίσεις των χορευτών δείχνουν ότι η χώρα μας διαθέτει πολλά ταλέντα που μπορούν να ξεχωρίσουν σε παγκόσμιο επίπεδο στον κλασικό και τον σύγχρονο χορό.

Πηγή