Δυναμική ανάπτυξη της βρετανικής Crystal Waters στην Ελλάδα

Από τον Άγγεο Ρεστάνη

Το 2017 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος της εταιρείας στη Λευκάδα. Η Crystal Waters Lefkada διεθέτει 150 πολυτελείς βίλες, ενώ τα επόμενα 5 χρόνια η Crystal Waters θα επεκταθεί και στους 14 προορισμούς όπου υπάρχουν τα αντίστοιχα αεροδρόμια της Fraport.

Η Crystal Waters είναι μια αναπτυξιακή εταιρεία επενδύσεων με έδρα το Λονδίνο (“αδελφή” της Euroterra Capital), η οποία εξεικεύεται σε δημιουργία θερέτρων, πολυτελών κατοικιών και διαμερισμάτων, ενώ διαθέτει πάνω από 500 βίλες στην Ελλάδα. Η εταιρεία θεωρεί ότι υπάρχει σταθερή ανάπτυξη στην Ελλάδα. Οι εξαγωγές προς Ευρώπη αυξήθηκαν σχεδόν κατά 15% και κατά 54,4% σε χώρες εκτός της Ευρωζώνης. Την τελευταία τριετία ολοκληρώθηκαν έργα υποδομής αξίας 2 δισ. ευρώ, ενώ άλλα αξίας 21,4 δισ. ευρώ βρίσκονται υπό κατασκευή. Έχει γίνει επίσης μια τεράστια επένδυση στον τομέα των logistics, με την πληρότητα να αγγίζει το 95%.

Ο ελληνικός τουριστικός τομέας αναπτύσσεται έως και τρεις φορές πιο γρήγορα από ό,τι ο αντίστοιχος σε Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία ή Ισπανία. Ο ιδρυτής της Crystal Waters, Pantazis Therianos, αναγνωρίζει τη ζήτηση για υψηλής ποιότητας lifestyle θέρετρα, με πολλά ελληνικά νησιά να αναμένουν όλο και υψηλότερους αριθμούς επισκεπτών.

Το 2017 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος της Crystal Waters. Έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της 150 πολυτελείς βίλες στη Λευκάδα, η Crystal Waters Lefkada αναφέρει κρατήσεις -μέχρι στιγμής- σε επίπεδα πληρότητας, που αγγίζουν το 80% για το 2018.

Η εταιρεία είναι φανερά ικανοποιημένη με το υπάρχον ενδιαφέρον, με τον κ. Therianos να δηλώνει: “Παραδοσιακά, η περίοδος αιχμής του τουρισμού στην Ελλάδα είναι περίπου τέσσερις μήνες, ωστόσο παρατηρούμε μια αρκετά ομοιόμορφη εξάπλωση των κρατήσεων ήδη από τον Μάρτιο και μάλιστα έχουμε ήδη αναζητήσεις για την Πρωτοχρονιά, γεγονός που είναι μοναδικό για το νησί της Λευκάδας”.


Το συγκρότημα Crystal Waters Azurite.

Τα επόμενα 5 χρόνια η Crystal Waters θα επεκταθεί στις 14 τοποθεσίες με αεροδρόμια της Fraport Ελλάδας, αλλά και σε άλλες ανά τον κόσμο. Η δραστηριότητα αυτή της εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Τήνο, ενώ και το συγκρότημα Crystal Waters Azurite, που βρίσκεται στην αθηναϊκή ριβιέρα, ανοίγει τις πόρτες της το επόμενο έτος.

Πηγή