Όλα τα κορυφαία αξιοθέατα στον κόσμο σε έναν υπέροχο χάρτη

 Και τελικά τι προτιμούν οι τουρίστες;

Κάθε τόπος προσφέρει τα δικά του αξιοθέατα στον ταξιδιώτη που επιλέγει να τον επισκεφθεί  και  και κατά κανόνα αυτά χωρίζεται σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες. Τα ιστορικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά και φυσικά αξιοθέατα τα οποία συνυπάρχουν και είναι διαθέσιμα στους επίδοξους επισκέπτες. Η αλήθεια όμως είναι πως κάποιες χώρες φημίζονται – δικαίως ή αδίκως- περισσότερο για μία συγκεκριμένη κατηγορία και άλλες παραμένουν λιγότερο γνωστές.

Έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε, κοιτάζοντας τον παγκόσμιο χάρτη, ποια μεμονωμένα αξιοθέατα κερδίζουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών ανά χώρα και ανά κατηγορία.

Το Vouchercloud, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που παρέχει το «Thing to Do» του Tripadvisor, συγκέντρωσε στοιχεία σχετικά με τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών και βάσει αυτών δημιουργήθηκαν οι υπέροχοι αυτοί χάρτες που ακολουθούν.  

Ας πάρουμε πρώτα μία γεύση σχετικά με το ποια από τις τέσσερις κατηγορίες αξιοθέατων είναι πιο δημοφιλής ανά χώρας. Στον χάρτη που δημιούργησε το Statista. Με πορτοκαλί εμφανίζονται οι χώρες στις οποίες τα ιστορικά αξιοθέατα είναι τα πλέον δημοφιλή, με πράσινο αυτές όπου το ενδιαφέρον κερδίζουν τα φυσικά αξιοθέατα και ακολούθως με πορτοκαλί τα θρησκευτικά και με μπλε τα πολιτιστικά.

Infographic: The biggest tourist draws around the world | StatistaYou will find more infographics at Statista

Και ακολουθούν οι χάρτες της Vouchercloud στους οποίους μπορούμε να δούμε ποιο είναι το κορυφαίο, πιο δημοφιλές αξιοθέατο σε κάθε χώρα.

Φυσικά δεν θα σας εκπλήξουμε εάν σας πούμε πως για την Ελλάδα είναι η Ακρόπολη. Κάνοντας όμως τον κόπο να μελετήσετε τον χάρτη θα ανακαλύψετε πολλά άλλα αξιοθέατα στον κόσμο που ίσως να μην γνωρίζατε.

Πατήστε εδώ για να δείτε τον χάρτη σε μεγέθυνση

Πηγή