Η Αφροδίτη της Μήλου στο Παρίσι απέκτησε χέρια

#bodycantwait: Η επιχείρηση ευαισθητοποίησης για τα «σπασμένα κορμιά»

Κεντρική φωτογραφία: Christophe Archambault via Getty Images

Χέρια για την ακρωτηριασμένη Αφροδίτη της Μήλου: η μη κυβερνητική οργάνωση Handicap International εξόπλισε σήμερα στο Παρίσι αρκετά αγάλματα της γαλλικής πρωτεύουσας με προσθετικά μέλη 3D εκτύπωσης για να «προσελκύσει την προσοχή και να ευαισθητοποιήσει το μεγάλο κοινό» για τους περίπου 100 εκατομμύρια συνανθρώπους μας που χρειάζονται ορθοπεδικές συσκευές και προϊόντα σε όλο τον κόσμο.

Η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση εξόπλισε το πρωί μέσα σε σταθμό του παρισινού μετρό αυτή η αναπαραγωγή του αγάλματος που εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου. Και αναμένεται να συνεχίσει την ”παρέμβασή” της σε άλλα έργα που βρίσκονται στα πάρκα της πρωτεύουσας.

Με τίτλο #bodycantwait, η επιχείρηση ευαισθητοποίησης για τα «σπασμένα κορμιά» άρχισε το 2015. ”Παρά τον μεγάλο αριθμό των ατόμων που χρειάζονται μια ορθοπεδική συσκευή, το πρόβλημα αυτό δεν είναι γνωστό στο μεγάλο κοινό”, εξηγεί η ΜΚΟ.

CHRISTOPHE ARCHAMBAULT VIA GETTY IMAGES

Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της εκστρατείας αυτής, που διαρκεί εννέα μήνες, 19 άνθρωποι δέχτηκαν προθέσεις 3D εκτύπωσης στο Τόγκο, στη Συρία και στη Μαδαγασκάρη.

«Σήμερα θέλουμε να αυξήσουμε ταχύτητα για να φθάσουμε σε περισσότερες χώρες και να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους», τονίζει ο Ξαβιέ ντι Κρεστ, ο διευθυντής της Handicap International στη Γαλλία.

Για τη δεύτερη φάση, η ΜΚΟ προτίθεται να προσφέρει προσθετικά μέλη σε 100 και πλέον ανθρώπους στην Ινδία.

CHRISTOPHE ARCHAMBAULT VIA GETTY IMAGES

CHRISTOPHE ARCHAMBAULT VIA GETTY IMAGES

Πηγή