«Χελιδονίσματα 2018» στη Λευκάδα

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας,  η Δημόσια  Βιβλιοθήκη Λευκάδας & το ΚΠΕ Σφακιωτών, με τη συμβολή του Συλλόγου Φίλων της Βιβλιοθήκης, διοργανώνουν εκπαιδευτική δράση για παιδιά, με τίτλο «Χελιδονίσματα 2018».

Τα χελιδόνια διανύουν περίπου 10.000 χλμ. για να έρθουν σε μας. Ξεκινούν από την Αφρική σε μεγάλα σμήνη για να φτάσουν εδώ αυτή την εποχή. Έτσι από παλιά οι άνθρωποι είχαν συνδυάσει την άφιξη των χελιδονιών με την Άνοιξη. Τα 4 από τα 5 είδη που έρχονται στη χώρα μας, φτιάχνουν τη φωλιά τους από πηλό (λάσπη). Το «χτίσιμο» μπορεί να κρατήσει από 3 έως 16 ημέρες!

Φέτος καλωσορίζουμε τα χελιδόνια και την Άνοιξη κατασκευάζοντας χελιδονοφωλιές από πηλό.

Η διοργάνωση έχει σκοπό:

  • Nα γνωρίσουμε καλύτερα τα χελιδόνια
  • Να πληροφορηθούμε για το μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι τους
  • Να ευαισθητοποιηθούμε για την προστασία τους
  • Να τα βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε

Τα παιδιά θα πάρουν μαζί τις φωλιές που θα κατασκευάσουν και θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους.

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές του δημοτικού και θα πραγματοποιηθεί στον κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης (με λιακάδα) ή στο Πνευματικό Κέντρο (αν βρέχει), με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 11.00 το πρωί.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο ΚΠΕ Σφακιωτών τηλ. 26450 61316, 6972214208 ή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας τηλ. 26450 22502  

Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Φωτογραφία του Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας.

1 Σχόλιο

Τα σχόλια είναι κλειστά