Φύση και άγρια ζώα στη Λευκάδα

Μια εντυπωσιακή έκθεση φωτογραφίας από το νεαρό φωτογράφο Χρήστο Σταύρακα

Μια έκθεση φωτογραφίας με θέμα την άγρια φύση και τα τοπία πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο Θεόδωρος Στάμος, στην πόλη της Λευκάδας, από το νεαρό φωτογράφο Χρήστο Σταύρακα.

Ο φωτογράφος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο πανέμορφο νησί της Λευκάδας με αποτέλεσμα να επηρεαστεί ιδιαίτερα από την ομορφιά του φυσικού τοπίου που τον περιέβαλε και από τα σπάνια είδη ζώων και πτηνών μου βρίσκονται στο νησί.

Μικρός ήταν ακόμη που θυμάται τον εαυτό του, με μια φωτογραφική μηχανή, να απαθανατίζει ένα ζεστό ηλιοβασίλεμα γεμάτο υπέροχα χρώματα αλλά και να μένει έκπληκτος με τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής των σπάνιων αποδημητικών πτηνών που μεταναστεύουν ανά εποχή στο φυσικό υδροβιότοπο της Λευκάδας.

Ιδιαίτερη αδυναμία του είναι η παρακολούθηση της άγριας φύσης, που απαιτεί υπομονή και δουλειά πάνω σε ειδικές καταστάσεις για να φτάσεις στο ιδεατό αποτέλεσμα.

Σκοπός του είναι να πετυχαίνει συναισθηματική σύνδεση με τα άγρια ζώα. Το πιο σημαντικό όμως για εκείνον είναι, μέσα από τις φωτογραφίες του, να εμπνεύσει τους ανθρώπους, να τους ευαισθητοποιήσει να σεβαστούν τη φύση, προωθώντας παράλληλα την διατήρηση των προστατευόμενων περιοχών και των άγριων φυσικών τοπίων.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου. Προοπτική του φωτογράφου είναι το αμέσως επόμενο διάστημα να πραγματοποιήσει έκθεση στο κοινό της Αθήνας. Τη δουλειά του νεαρού φωτογράφου μπορείτε να δείτε στο www.stavrakaschris.com