Jazz party με τους Los Yorubanos από τo Preveza Jazz Festival και την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

Το πάρτυ του χειμώνα Los Yorubanos Live στο Νο Ναme

Παρασκευή 26 Iανουαρίου στις 10.00 μμ.
No Name Live music bar

Τo Preveza Jazz Festival και η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας σας καλούν σε μια μοναδική εκδήλωση με τους εκρηκτικούς Los Yorubanos. Το μοναδικό ντουέτο του Νιγηριανού Adedeji Αdetayo και του Κουβανού Yoel Soto θα μας ταξιδέψει μουσικά από την Αφρική στην Κούβα με τζαζ διάθεση και ευφάνταστο αυτοσχεδιασμό.

Προπώληση 4€(“Ρολόι”, “Μποτίλια στο πέλαγο”)- Ταμείο 6€

www.adedejiadetayo.com – www.yoelsoto.net

Εισιτήρια θα προπωλούνται με 4 ευρώ και κατά την προβολή της ταινίας Νερούδα την Πέμπτη 25 /1 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας

YOEL SOTO
Επιρροές. Pablo Neruda, Pablo Milanes, Silvio Rodriguez, Francesco De Gregori
Μουσικό ύφος. Trova Cubana

O Yoel Soto είναι κιθαρίστας, μπασίστας, συνθέτης, ενορχηστωτής, μουσικός παραγωγός και ποιητής. Άρχισε να σπουδάζει κλασική κιθάρα στην ηλικία των 11. Το 1995, συμμετέχει με το ηλεκτρικό μπάσο, στο Festival Jazz Plaza de La Habana, με τον Bobby Carcasses, έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της jazz του νησιού.Το 1996 απέκτησε το δίπλωμα στο ηλεκτρικό μπάσο από την Escuela Nacional de Arte της Αβάνας και συνεργάστηκε με γνωστές μπάντες της Κούβας όπως Bamboleo και Diakara.Tην ίδια χρονιά εγκαθίσταται στην Ιταλία με τους Havana Mambo και συμμετέχει στο Umbria Jazz, San Remo Festival κ.α. σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Υπήρξε μέλος του ιταλικού συγκροτήματος Τriba και του Diego Borotti Jazz Quartet, καθώς και του καταξιωμένου ιταλού κρουστού στην αφρικάνικη μουσική Bruno Genero, με τον οποίο είχε την τιμή να συνεργαστεί με ονόματα όπως Arona N’ Diaye Rose, Baba Sissoko και Sekouba Bambino Diabate.Ο Yoel σήμερα ζει στην Ελλάδα, όπου για αρκετά χρόνια ήταν ο διευθυντής της Latin All Stars Salsa Orchestra, συνοδεύοντας γνωστούς μουσικούς όπως οι Alfredo De La Fe, Jimmy Bosch, Frankie Morales, Orlando Watussi, Larry Harlow και τους τραγουδιστές της Spanish Harlem Orchestra (2005 Latin Grammy Winner & 2007 Latin Grammy Nominee), Ray De La Paz, Herman Olivera, Frankie Vazquez και Marco Bermudez. Έχει συνεργαστεί με τον Angel Parra (γυιο της Violeta Parra), τον Lou Bega (European Tour 2007), Τony Lakatos & Global Vision, Tony Remy (Incognito), Charles Haynes (στο Φεστιβάλ Kostas Kouvidis), με την Demy (Mad VMA). Το τραγούδι του “La tengo amarra” περιλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας του Αντώνη Καφετζόπουλου “Η γυναίκα είναι κακός άνθρωπος”. Είναι επίσης ο μουσικός παραγωγός του δίσκου “Profundamente” της Janet Kapuya. Με το Latin Jazz project του ηχογραφεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο “Waking Up”, στο Τορίνο της Ιταλίας από την DDE Records.Για αρκετά χρόνια ήταν μέλος των Guataca του Chico Freeman και των Souluv Trio της Yvette Michel Jarvis. Σήμερα συνεργάζεται με αρκετά σχήματα όπως Harmonia Misturata Trio, Νeo Yoruba People, Εύα Λουκάτου, Singularity Project, Φοίβος Δεληβοριάς, Delos Project. Με τις ορχήστρες του La Cucaracha και The Latin All Stars Meeting Orchestra, εμφανίζεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. To 2015 εκδίδει τον νέο του δίσκο ETERNA με δικούς του στίχους και μουσική.

ADETEYO ADEDEJI

Ο Adedeji είναι ένας παραγωγικός τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη του Λάγος, στη Δυτική Αφρική. Η μουσική Adedeji είναι ένα μίγμα παραδοσιακής αφρικανικής μουσικής με το σύγχρονο ήχο της τζαζ, funk και soul μουσικής, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που είναι ρυθμικά και τεχνικά περίπλοκο, αρμονικά πλούσιο και μελωδικά συναρπαστικό. Εμφανείς οι επιρροές του  George Benson, Wes Montgomery, Charlie Parker, Κing Sunny Ade, και Fela Kuti.

Mετά το ντεμπούτο άλμπουμ του « Ajo» ο Adedeji κυκλοφόρησε ένα νέο single COP. Ένα τραγούδι που έρχεται από την προσωπική του εμπειρία, σαν ταξιδιώτης και μουσικός και αγγίζει το ευαίσθητο θέμα της μετανάστευσης, αντιμετωπίζοντας τους λόγους για τους οποίους κάποιος  αφήνει τη χώρα του, καθώς και τι έχει να αντιμετωπίσει στα σύνορα, τα αεροδρόμια και τελικά στο εξωτερικό.

Η μουσική βρήκε το δρόμο της μέσα στην καρδιά του Adedeji στη νεαρή ηλικία των 5 ετών, όταν εντάχθηκε στην χορωδία της εκκλησίας, και από την ηλικία των 10, όταν ήταν επικεφαλής της χορωδίας αν και ήταν σε μεγάλο βαθμό αυτοδίδακτος. Αργότερα, εργάστηκε  ως τραγουδιστής καθώς επίσης και στις παραγωγές τοπικών καλλιτεχνών στη Νιγηρία. Μέχρι τη στιγμή που ήταν 18, η φωνή του ακουγόταν σε όλη τη Νιγηρία, στα ραδιοφωνικά jingles  και αγγελίες.

Σπουδασε μουσική τεχνολογία στο Πολυτεχνείο Ibadan για δύο χρόνια, και δημιουργική τέχνη στο Πανεπιστήμιο του Λάγος. Έχει πτυχίο  από το London College of Music και είναι απόφοιτος της τζαζ κιθάρας / φωνητικά στο Prince Claus Ωδείο, Κάτω Χώρες, όπου κέρδισε το VNO NCW Noord Βραβείο Talent 2012.

Το έτος 2007 ο Adedeji εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, όπου εμφανίζεται σχεδόν κάθε βράδυ ως τραγουδιστής και κιθαρίστας συμμετέχοντας σε διάφορα projects και album. Περνά τα τελευταία χρόνια μεταξύ Νιγηρίας και Ελλάδας, καθώς και σε περιοδείες σε όλη την Ευρώπη και την Αφρική.

Στο μουσικό βιογραφικό του περιλαμβάνεται η συμμετοχή στην ορχήστρα ΝΝΟ, Lionel Loueke, JD Walter, Femi Temowo, Gene Jackson, Hind, Ruben Hein, Lagbaja, Ayo Μπανκολέ, Steve Rhodes Orchestra, Salvador Shango και πολλά άλλα. Ο ίδιος συμμετέχει στο άλμπουμ του Mc Yinka «Alana» και στο άλμπουμ του Γιάννη Κασσέτα «Funk Abyss».

Ο Adedeji έχει εμφανιστεί σε διάφορα φεστιβάλ και εκδηλώσεις όπως η World Music Day 2006/2009 (Ελλάδα), Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ (Θεσσαλονίκη, Ελλάδα), African Art Fest (Μαδρίτη), Sing Out Gospel Concerts σειρά συναυλιών σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, Gideon Festival (Netherlands), Swinging in Groningen Netherlands, Kalamata Jazz Festival (Greece), Amsterdam Gospel Festival, Stukafest (Groningen, Netherlands), Enclave de Agua Festival (Soria, Spain),jazzablanca and Tanjazz festival Morocco, Naijazz Festival , Bayelsa jazz Festival Nigeria για να αναφέρουμε μερικές. Επίσης πέρσι στο 15ο Preveza Jazz Festival.