Free Hugs και ζεστά χαμόγελα από την Equal Society

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, στα σοκάκια και τις πλατείες του νησιού μας ο κόσμος πηγαινοερχόταν βιαστικά. Ήταν μια ημέρα σαν όλες. Άλλοι έτρεχαν να πάνε στις δουλείες τους, άλλοι για να κάνουν τα πρωινά τους ψώνια ενώ κάποιοι απλά πραγματοποιούσαν τον πρωινό τους περίπατο.

Υπήρχε όμως και μια ομάδα που σήμερα το πρωί συγκεντρώθηκε μυστικά έξω από το γηροκομείο με σκοπό να κάνει μια επίθεση. Μια επίθεση αγάπης. Ο χώρος γέμισε λευκά μπλουζάκια και τα μέλη της Equal Society στη Λευκάδα σαν έτοιμα από καιρό προσέφεραν όμορφες αγκαλιές. Σε περήφανα γεροντάκια, σε μικρούς φίλους, σε  ανθρώπους που ήταν χαμένοι στην πιεστική ροή της καθημερινότητας. Γιατί  μερικές φορές, μια αγκαλιά είναι όλα όσα χρειαζόμαστε για να πάει καλά η ημέρα μας.

Οι αυθόρμητες αγκαλιές στο δρόμο, oi ζεστές αγκαλιές στους ηλικιωμένους του γηροκομείου. Στιγμές μοναδικές. Οι εργαζόμενοι των κοινωνικών δομών (κοινωνικό φαρμακείο και κοινωνικό συσσίτιο) της Equal Society με μεγάλες πινακίδες στα χέρια προσκαλούσαν τον κόσμο. Δωρεάν αγκαλιές. Ήταν ένα υπέροχο μεσημέρι Παρασκευής. Ένα μεσημέρι που μας θύμισε πως μια ευγενική πράξη πάντοτε μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.