Αυστρία Ferien 2018: «Ελλάδα: Το αστέρι της χρονιάς»

Εξαιρετικά ευοίωνα μηνύματα για την Ελλάδα, έρχονται από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Βιέννης «Ferien 2018»

Αυτό προκύπτει από την παρουσίαση δημοσκόπησης (Ruefa Reisekompass 2018), που πραγματοποιεί κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, η μεγαλύτερη αλυσίδα τουριστικών Γραφείων Αυστρίας RUEFA, για τις τάσεις της αγοράς.

Σύμφωνα με την έρευνα:

  • Η Ελλάδα είναι πρώτη με διαφορά στις κρατήσεις, με αύξηση +32,2 %. Είναι «το αστέρι της χρονιάς», επεσήμανε χαρακτηριστικά η Δ/ντρια του ομίλου κα Helga Freund, επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα και ο Όμιλος TUI. Διευκρινίζεται ότι τα στοιχεία της Ruefa αναφέρονται στο σύνολο των κρατήσεων και περιλαμβάνουν όλους τους Tour Operator. Aκολουθούν Ισπανία (+4,3%), Ιταλία (+13,9%), Γερμανία (+21,7%) και αργά αλλά δυναμικά η Τουρκία με +100 % καθώς το 2017 απουσίαζε εντελώς από οιαδήποτε κατάταξη.
  • Η εξαιρετική κατάσταση της Αυστριακής οικονομίας προσφέρει σοβαρό κίνητρο για διακοπές.
  • Το 88% των Αυστριακών σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν ταξίδι στο εξωτερικό και μάλιστα πάνω από μια φορά.
  • Το 44 % κλείνει τις διακοπές του, τουλάχιστον τρείς μήνες πριν.
  • Η κρουαζιέρα και τα ταξίδια πόλεων (city break) παρουσιάζουν αυξανόμενο ενδιαφέρον.
  • Οι σημαντικότεροι παράγοντες επιλογής του προορισμού διακοπών για τους Αυστριακούς είναι η σχέση τιμής/προσφερόμενων υπηρεσιών, οι καλές κλιματολογικές συνθήκες, η ασφάλεια και το περιβάλλον.

Τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης, έρχονται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της πρόσφατης συνέντευξης Τύπου της κας Lisa Weddig, Γεν. Δ/ντριας της TUI Austria, του μεγαλύτερου Τ.Ο της χώρας. Η κα Weddig υποστήριξε ότι η Ελλάδα το 2017 αναδείχθηκε ο δημοφιλέστερος προορισμός και ότι το 2018 η TUI πρόκειται να αυξήσει σημαντικά τόσο το πτητικό της πρόγραμμα της για Ελλάδα (25%) όσο στο δυναμικό αεροπορικών θέσεων και κλινών. Την μεγαλύτερη αύξηση ζήτησης για την TUI Austria με +45% παρουσιάζει η Κρήτη ενώ αυξημένη είναι και η ζήτηση για μικρότερα νησιά όπως η Ζάκυνθος που παρουσιάζει αύξηση +85%.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι αποδίδει ήδη καρπούς ο στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου Τουρισμού για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, 365 μέρες το χρόνο αφού η TUI ανταποκρινόμενη στη ζήτηση που παρουσιάζεται( κυρίως από ζευγάρια με ή χωρίς παιδιά), θα ξεκινήσει το πτητικό της πρόγραμμα νωρίτερα και θα το σταματήσει αργότερα από ότι την περασμένη χρονιά.

Η ελληνική συμμετοχή στη Ferien 2018, που ολοκληρώνεται την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, έχει ήδη αποσπάσει τα θετικότερα σχόλια ως ιδιαίτερα δυναμική και καλαίσθητη. Οι συνεκθέτες του ελληνικού περιπτέρου θα έχουν το επόμενο τετραήμερο την ευκαιρία, μέσα από συναντήσεις B2Β/Β2C και σειρά θεματικών εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει και συντονίζει το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, να προβούν στη βέλτιστη τουριστική τους προβολή.

Πηγή