Αφιέρωμα στον Άγγελο Σικελιανό από το Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού παρουσιάζει αφιέρωμα στον Άγγελο Σικελιανό σε μουσική του πολίτη του Δήμου και πρώην δημοτικού συμβούλου Νίκου Καλλίτση, με το ορατόριο «Το Κατορθωμένο Σώμα», την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 στις 20:00 στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού (Περικλέους 55, Χολαργός).

Πρόκειται για το μουσικό έργο «Το Κατορθωμένο Σώμα» σε ποίηση του Άγγελου Σικελιανού, το τελευταίο έργο του συνθέτη Ν. Καλλίτση, σε πρώτη εκτέλεση. Ένα έργο το οποίο συμπυκνώνει τη βαθύτερη ουσία της φιλοσοφίας του Άγγελου Σικελιανού, αλλά και του οράματος της Δελφικής Ιδέας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Δελφικών Εορτών και 40 χρόνων από την ίδρυση του Κέντρου.

Συμμετέχουν η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, ο βαθύφωνος Κώστας Μαυρογένης και στο πιάνο η  Μιμή Ρουφογάλη. Διευθύνει ο μαέστρος Σταύρος Μπερής.

Εισήγηση για τον Άγγελο Σικελιανό και το ποίημα «Το Κατορθωμένο Σώμα» θα πραγματοποιήσει η ομότιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών Στέλλα Πριόβολου.

Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.