Ο Δήμος Λευκάδας σε πρόγραμμα επιδότησης για τους παιδικούς σταθμούς

Ο Δήμος Λευκάδας συμμετείχε στη συνάντηση-σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Γενάρη 2017, με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, σχετικά με ένταξή του σε πρόγραμμα επιδότησης για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Το πρόγραμμα επιδότησης που θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους, προβλέπει την αναμόρφωση-ανακαίνιση και προσαρμογή στις νόμιμες προϋποθέσεις υφιστάμενων κτιρίων, ιδιόκτητων ή μισθωμένων, καθώς και για την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού προς λειτουργία νέων μονάδων φροντίδας βρεφών ή και νηπίων, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε δήμου.

Η Υπουργός αναφέρθηκε στους συνεργαζόμενους φορείς για την υλοποίηση του προγράμματος (Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) τονίζοντας ότι με δεδομένο ότι η φροντίδα των παιδιών προσχολικής ηλικίας είναι βασική υποχρέωση της Πολιτείας, η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο υψηλής προτεραιότητας το παιδί και της εργαζόμενης και της άνεργης μητέρας.

Επίσης ενημέρωσε ότι φορέας διαχείρισης του προγράμματος θα είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) με προοπτική μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να υπάρξει ο πλήρης φάκελος και η δημοπράτηση τέλος Μαΐου.

Σχετικά με το ποσό της επιχορήγησης η Υπουργός δήλωσε ότι θα διατεθούν έως 50.000 ευρώ για 1 μονάδα και έως 75.000 ευρώ για 2 μονάδες.

Τέλος ανέφερε ότι με βάση τα παραπάνω θα υπάρξουν και περίπου 2.500 νέες θέσεις εργασίας, που θα επιχορηγηθούν από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή».

Ως Δήμος Λευκάδας θεωρούμε πολύ σημαντικές τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, αφού έρχονται να επιλύσουν τα πολύ μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πολύχρονη κρατική αδιαφορία, σε βαθμό εγκατάλειψης, για κοινωνικές δομές υψίστης προτεραιότητας και περιμένουμε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος, όπως ανακοινώθηκε.

Από τον Δήμο Λευκάδας