«Η επιστροφή» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας σας εύχεται καλά Χριστούγεννα και συνεχίζει τις προβολές της στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας.

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου
Ώρα 21:00

Η επιστροφή / The revenant
σκηνοθεσία Alejandro Innaritu (όσκαρ σκηνοθεσίας 2016) με τον Leonardo diCaprio (όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου)

Το 1823, ένας βαρύτατα τραυματισμένος κυνηγός εγκαταλείπεται από τους συντρόφους του στα χιονισμένα βουνά, αλλά εκείνος καταφέρνει να επιζήσει και επιστρέφει ζητώντας εκδίκηση.

Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα και μας μεταφέρει πίσω στην άγρια Αμερική του 1820. Μια αποστολή χαρτογράφησης παίρνει αρνητική εξέλιξη και ο κυνηγός Χιου Γκλας (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) αφού τραυματιστεί βαριά μετά από επίθεση αρκούδας, εγκαταλείπεται από ένα μέλος της ομάδας του, τον προδότη Τζον Φιτζέραλντ (Τομ Χάρντι). Παρά τις αντίξοες συνθήκες για επιβίωση, ο Γκλας τα βάζει με το πολικό ψύχος, το εχθρικό περιβάλλον και τις εχθρικές φυλές Ινδιάνων και ξεκινά ένα υπεράνθρωπο οδοιπορικό με έναν και μόνο στόχο: να πάρει εκδίκηση από τον Φιτζέραλντ.

Απόλυτη αγριότητα και απόλυτη ομορφιά. Ο βραβευμένος με τρία Όσκαρ Μεξικανός Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου, ο οποίος μετά το αριστουργηματικό ντεμπούτο του «Χαμένες Αγάπες» διέσχισε τα βόρεια σύνορα της χώρας του και έγινε ένας αγαπημένος τόσο στο καλλιτεχνικό Χόλιγουντ όσο και στα φεστιβάλ auteurs με δράματα όπως τα «21 Γραμμάρια», «Βαβέλ» και το περσινό «Birdman», μεταφέρει τώρα τις συναρπαστικές θεματικές της φιλμογραφίας του στον αφιλόξενο και φαντασμαγορικό αμερικανικό Βορρά των αρχών του 19ου αιώνα.