Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Οι Άγιες μέρες των Χριστουγέννων έφτασαν, τα χωριά  άρχισαν να φορούν τα γιορτινά τους.

Οι Τοπικές και Δημοτικές Kοινότητες του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας σε συνεργασία με το Kέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου άρχισαν να στολίζουν τα Χωριά του Δήμου .

Η  Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών που από όλους έχει αγκαλιαστεί και καθιερωθεί είναι και φέτος γεγονός .

Η  κεντρικές  Χριστουγεννιάτικες  εκδηλώσεις  θα πραγματοποιηθεί για όλα τα παιδιά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις .

Τα παιδιά θα ανάψουν και θα  στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο :

  1. Στην Πλατεία της  Κατούνας (Παρασκευή 08/12/2017  στις 17.00 μμ)
  2. Στην Πλατεία της Παλαίρου (Σάββατο 09/12/2017  στις 17.00 μμ)
  3. Στην Πλατεία της Βόνιτσας (Κυριακή 10/12/2017 στις 17.00 μμ)

Πλούσιο πρόγραμμα με μεγάλη συμμετοχή :

-Μουσική από την Φιλαρμονική της Βόνιτσας,
-Τον Άγιο Βασίλη  που θα μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδάκια,
-Στολισμός και ο φωτισμός του δένδρου από όλα τα παιδάκια
-Δωράκια για τα παιδιά από τον Αϊ Βασίλη
-Γράμμα στον Αϊ Βασίλη με τον  Εικαστικό Πολιτιστικό Σύλλογο “ Hobbyland “ ( Μόνο στην Βόνιτσα)
-Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που θα μας τα τραγουδήσουν τα  παιδιά του 1ου και 2ου  Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας ( Μόνο στην Βόνιτσα )
– Παραδοσιακοί Χριστουγεννιάτικοι χοροί από του Πολιτιστικό Σύλλογο  “ Η Θεοτόκος “ ( Μόνο στην Βόνιτσα)
– Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την χορωδία Ηχοχρώματα Παλαίρου. ( μόνο στην Πάλαιρο ).
-bazaar από το ΚΑΠΗ Βόνιτσας (μόνο στην Βόνιτσα).
Λουκουμάδες για τα παιδιά και ζεστό κρασί για τους μεγάλους.
–Καθ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης ( 3 ώρες ) μασκότ χιονάνθρωπος και μασκότ τάρανδος καθώς και ο Άγιος Βασίλης θα πλαισιώνουν την γιορτή και θα φωτογραφίζονται με τον κόσμο.
Δύο ξωτικά γεμίζουν με χρώμα και χριστουγεννιάτικα σχέδια τα παιδικά πρόσωπα με
-Χριστουγεννιάτικη Ζωγραφική Προσώπου (face painting).

Και φυσικά από την παρέα την πρώτη ώρα της εκδήλωσης δεν θα μπορούσε να λείπει ο Ξυλοπόδαρος-Χριστουγεννιάτικο δέντρο για ξεχωριστές γιορτινές φωτογραφίες και παιχνίδια .

Christmas Magic Spirit Show

Μετά το άναμμα του δέντρου ο  Μάγος Oscar και ο γκαφατζής αντίζηλος του Mojo το μαγικό ξωτικό επί σκηνής σε ένα εντυπωσιακό  διαδραστικό comedy magic show με mini illusion διάρκειας  1 ώρας  που θα προκαλέσει άφθονο γέλιο, θα αφήσει το κοινό με το στόμα ανοιχτό να απορεί αν αυτό που είδε είναι αληθινό ή όχι..

Πέρα από τις κεντρικές εκδηλώσεις Χριστουγεννιάτικα δρώμενα και άναμμα δέντρου θα πραγματοποιηθεί σχεδόν σε όλα τα χωριά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Σάββατο 9  Δεκεμβρίου στις 17.00 στα Παλιάμπελα :

Άναμμα του δέντρου με μαγικά κόλπα, Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και μουσική στα Παλιάμπελα σε συνεργασία με την Κοινότητα Παλιαμπέλων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ Ο Μύλος “

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στον Αετό  στις 19.00 :

Άναμμα του δέντρου με μαγικά κόλπα, Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, δώρα, γλυκά και μουσική στον Αετό σε συνεργασία με την Κοινότητα Αετού.

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 17.00 στην πλατεία  Θυρρείου   :

Άναμμα  του δέντρου με μαγικά κόλπα , Ζωγραφική Προσώπου (Face Painting), χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και μουσική στο Θύρρειο σε συνεργασία με την Κοινότητα Θυρρείου και τον Δημοτικό Σχολείο Θυρρείου.

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 17.00 στην Πλατεία  Μοναστηρακίου  :

Άναμμα του δέντρου με μαγικά κόλπα κα παιχνίδια, Ζωγραφική Προσώπου (Face Painting), Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και μουσική  στο Μοναστηράκι σε συνεργασία με την Κοινότητα Μοναστηρακίου  και τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μοναστηρακίου.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 17.00 στην Πλατεία Πλαγιάς:

Άναμμα του δέντρου με μαγικά κόλπα κα παιχνίδια, Ζωγραφική Προσώπου (Face Painting), Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και μουσική στην Πλαγιά  σε συνεργασία με την Κοινότητα Πλαγιάς  και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαγιάς .

Σάββατο 16 Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις  11.00 στην Πλατεία Βόνιτσας :

Τα παιδιά μαθαίνουν την μαγεία των Χριστουγέννων

Μαγικά Χριστουγεννιάτικα κόλπα, μουσική παράσταση  , θεατρική παράσταση , Ζωγραφική Προσώπου , πινιάτες , Μπαζάρ αγάπης από το Σύλλογος Γονέων Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας , Αθλητικές Επιδείξεις κ.α

Σε συνεργασία με Σύλλογο Γονέων Α κ Β Δημοτικών Βόνιτσας , τον εικαστικό πολιτιστικό σύλλογο “ Hobbyland “ , τον Σύλλογο γυναικών Βόνιτσας , το κατηχητικό Βόνιτσας, το τμήμα Αθλέω , το ΙΕΚ Μαγειρικής και το Π.Σ. Ακαδημία Taekwondo Βόνιτσας.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 11.00 στην Πλατεία Παλαίρου :

“ Τα παιδιά Ζωγραφίζουν Τα Χριστούγεννα “

Διαδραστικά Τραπέζια Χειροτεχνίας με τύπος ήχους Χριστουγεννιάτικης Μουσικής σε συνεργασία με τον εικαστικό πολιτιστικό σύλλογο Παλαίρου “ ΧΡΩΜΑΤΑ “

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 17.00 στην Πλατεία Αγίου Νικολάου:

“ Τα παιδιά στολίζουν το Χριστουγενιάτικο δέντρο  και κάνουν μια ευχή “

Άναμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με μαγικά κόλπα, Χριστουγεννιάτικη  μουσική  στον Άγιο Νικόλαο  σε συνεργασία με την Κοινότητα Αγίου Νικολάου  και το Δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου .

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 17.00 στο ΚΔΑΠ Κατούνας:

Θεατρική Παράσταση “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΜΠΛΕΛΑΔΕΣ “ από το ΚΔΑΠ ΚΑΤΟΥΝΑΣ και “ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ”

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου στις 10.00 στην Πλατεία Κομπωτής:

Γιορτή για μικρούς και μεγάλους με χριστουγεννιάτικη μουσική, παιχνίδια για τα παιδιά και ψητό παραδοσιακό χοιρινό για μικρούς και μεγάλους σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογος Κομπωτίου “ΤΟΡΙΒΙΑ”

Καλούμε όλους τους γονείς , τα  Σχολεία, τους  Φορείς, και τους Συλλόγους να συμβάλλουν στην Χριστουγεννιάτικες  γιορτές  που θα γίνουν σε πολλές πόλεις και χωριά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές επίκεντρο έχουν τα  παιδιά .  Στόχος και ευχή είναι αυτές ,οι στιγμές  να τους μείνουν αξέχαστες, να μείνουν βαθιά χαραγμένη στο μυαλό τους.

Σας καλούμε λοιπόν να έρθετε  στις γιορτινές  Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου που για μια ακόμη φορά έχει την συμμετοχή και  την στήριξη πολλών ενεργών συλλόγων  του Δήμου μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Σε περίπτωση βροχής οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες, θα μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία. Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας
Ο Πρόεδρος
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ