Έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λευκάδας

Ενημερώνουμε ότι, ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λευκάδας, δομή που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία κάθε Δήμου. Στόχο έχει την υποστήριξη ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό μέσω ενός πλέγματος παροχής κοινωνικών υπηρεσιών.  Από εκεί ο πολίτης  πληροφορείται ή/και παραπέμπεται στα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους, κοινωνικές δομές και υπηρεσίες όπως Βοήθεια στο σπίτι, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων κ.α.

Το Κέντρο Κοινότητας υποστηρίζει τους πολίτες για την ένταξή τους στα προαναφερόμενα προγράμματα με ιδιαίτερη έμφαση στην ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων και της συλλογής απαραίτητων συνοδευτικών εγγράφων και δικαιολογητικών.   Επιπλέον, συνεργάζεται και παραπέμπει τα αιτήματα σε άλλες δομές και υπηρεσίες με στόχο την παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης των ωφελουμένων.

Η δομή στεγάζεται στο κτίριο του Δήμου επί της οδού Αντ. Τζεβελέκη και Υποσμ. Αθ. Κατωπόδη (Διοικητήριο Λευκάδας) 1ος όροφος (έναντι Πρόνοιας)  και  στελεχώνεται από δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς.

Ωράριο Λειτουργίας : Δευτέρα-Παρασκευή 7:30 π.μ.-15:30 μμ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας  – Fax: 2645360524
Email: kentrokoinotitas@lefkada.gov.gr
Υπεύθυνες : Χόρτη Σοφία, Βεργίνη Πολυξένη

Από το Δήμο Λευκάδας