Στο ηλιακό σύστημα με το Google Sky

Από την Πέρσα Νικηφόρου

Στην αρχή βλέπαμε τους αστερισμούς, τώρα μπορούμε να εξερευνήσουμε το ηλιακό σύστημα

Ανεξάρτητα από το πόσο θα θέλαμε να γίνουμε αστροναύτες, οι πιθανότητες είναι μάλλον εναντίον μας. Αυτό όμως πλέον δεν μας εμποδίζει να πάμε  στ’ αστέρια αφού οι Χάρτες της Google τώρα μας επιτρέπουν να εξερευνήσουμε το ηλιακό μας σύστημα χωρίς να κουνηθούμε από τη θέση μας.

Η νέα λειτουργία του Google Maps μας επιτρέπει να ταξιδέψουμε στο ηλιακό σύστημα και να εξερευνήσουμε τους γειτονικούς πλανήτες καθώς και τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Για την πραγματοποίηση της εφαρμογής, η Google συνεργάστηκε με τον Björn Jónsson, που χαρακτηρίζεται ως «αστρονομικός καλλιτέχνης», ο οποίος χρησιμοποίησε εικόνες από τη NASA και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος για να συγκεντρώσει τους πλανητικούς χάρτες.

Παρόλο που οι Χάρτες Google μας έχουν επιτρέψει εδώ και αρκετό καιρό  να πάμε μέχρι το φεγγάρι και τον πλανήτη Άρη, αυτή είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να ταξιδέψουμε  στο ευρύτερο ηλιακό σύστημα. Όπως και με τους κανονικούς Χάρτες, μπορούμε να κάνουμε μεγέθυνση στις τοποθεσίες και να δούμε τα ονόματα σημαντικών περιοχών. Ο Πλούτωνας, η Αφροδίτη, πολλά άλλα φεγγάρια και συνολικά 12 νέοι κόσμοι, μας περιμένουν να τους εξερευνήσουμε.

Πηγή