2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων

Το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ που έγινε ποτέ στην Κέρκυρα και ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, ξεκινάει στις 24 Νοεμβρίου

Πρόκειται για το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων, που διοργανώνεται από την Φιλαρμονική Ένωση Κερκύρας «Καποδίστριας», με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι ο νεαρός καταξιωμένος Σολίστ κιθάρας Γιώργος Γκόλγκαρης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν, ο Συνθέτης-Κιθαριστής Γιώργος Παπαδόπουλος με την Φλαουτίστρια Κωνσταντίνα Τσεκούρα, παρουσιάζοντας το έργο του «Ονειρόδρομους», οι Σολίστ Γιώργος & Στέλιος Γκόλγκαρης (Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών) και το περίφημο μουσικό σύνολο ArtGuitaristas υπό την Διεύθυνση του καταξιωμένου Μαέστρου και Κιθαριστή Πέτρου Ρίστα.

Προσκεκλημένοι της διοργάνωσης είναι κορυφαία ονόματα της κιθάρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Διδάσκουσα του Ιονίου Πανεπιστημίου Κορίνα Βουγιούκα και οι: Βασίλης Μαστοράκης, Αντώνης Μυτακίδης, Μιχάλης Σουρβίνος, Χριστόδουλος Μπενετάτος, Δημήτρης Σβυντρίδης, Πέτρος Ρίστας, Αριστοτέλης Βρεττάκης, Γιώργος Αγιάσογλου, Ισίδωρος Αντωνίου, Γιούλα Αντωνίου και οι νεαροί Ηλίας Διαμαντάκης, Γιώργος Μανώλης, Δημήτρης Σταυρόπουλος, Δήμητρα Γιάννου, Σπύρος Μάστορας, Γιώργος Κανελλόπουλος.

Συμμετέχει ακόμη ο Μουσικολόγος-Κιθαριστής, Δημήτρης Αλαφούζος υπεύθυνος της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κέρκυρας και η νεαρή βραβευμένη σολίστ του περσινού 1ου Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων Κυριακή Μάινα.
Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα γίνουν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Ένωσης «Καποδίστριας» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό της Κέρκυρας.

Πηγή