Η πόλη με μηδενική σπατάλη τροφής

#ZeroFoodWaste. Η πόλη με «μηδενική ανοχή» προς τη σπατάλη τροφής

Το Ντουμπάι σκοπεύει να γίνει η πρώτη πόλη με μηδενική σπατάλη τροφίμων και η κυβέρνηση επιδιώκει να ανακυκλώσει το 75% των αποβλήτων τροφίμων μέχρι το 2021.

Ο Δήμος του Ντουμπάι ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια αντιμετώπισης της σπατάλης μαζί με την Τράπεζα Τροφίμων των Ην. Αραβικών Εμιράτων, επιδιώκοντας «μηδενική ανοχή» προς τη σπατάλη τροφής από τους καταναλωτές αλλά και τη βιομηχανία τροφίμων. Η κίνηση αποτελεί μέρος μιας σειράς πρωτοβουλιών της χώρας και περιλαμβάνει ενημέρωση, δωρεές τροφίμων, διαγωνισμούς και μια γιγαντιαία καμπάνια κοινωνικών μέσων με το hashtag #ZeroFoodWaste που εξηγεί την νέα επικρατούσα κουλτούρα τροφίμων, μια δράση ενημέρωσης και συνειδητοποίησης για την φθορά του πλανήτη και του περιβάλλοντος, την σπατάλη της ενέργειας και της πείνας, προβλήματα που συνδέονται όλα άμεσα με τη σπατάλη τροφίμων.

Η πρωτοβουλία Γεμίστε τα Ψυγεία ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δώσουν συσκευασμένα τρόφιμα στα ψυγεία της τράπεζας τροφίμων που τοποθετούνται σε ολόκληρη την πόλη. Οι εταιρείες τροφίμων και τα εστιατόρια μπορούν να υποβάλλουν εκτός από τρόφιμα και ιδέες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της σπατάλης τροφίμων στην ιστοσελίδα foodsafetydubai.com ενώ οι πολίτες μπορούν να μοιραστούν ιδέες αντι-σπατάλης στα κοινωνικά μέσα. TAGS:

Πηγή