Ένα ποτάμι από πολύχρωμες ομπρέλες

Ονομάζεται “Just Sometimes” και είναι μια εγκατάσταση που περιλαμβάνει περισσότερες από χίλιες ομπρέλες διαφόρων χρωμάτων στο κανάλι του Ρότερνταμ. Η εγκατάσταση είναι δημιουργία του Βρετανού καλλιτέχνη Luke Jerram και φιλοξενήθηκε εκεί στα πλαίσια του φεστιβάλ “Witte de With”. Οι ομπρέλες είναι γυρισμένες ανάποδα ώστε να επιπλέουν και να μοιάζουν με νούφαρα.

Η τυχαία τοποθέτηση και η απρόβλεπτη μορφή των αντικειμένων συμβολίζουν μια φευγαλέα στιγμή αυθορμητισμού. Είναι σαν ένα πλήθος να διαπίστωσε ξαφνικά πως σταμάτησε να βρέχει και πως ο ήλιος άρχισε πάλι να λάμπει κι αποφάσισε να πετάξει τις ομπρέλες που κρατούσε στο ποτάμι. Η επιλογή λαμπερών χρωμάτων όπως το κίτρινο και το πορτοκαλί δίνει μια θετική χροιά καθώς συμβολίζει κάτι το λαμπερό και συγχρόνως οικείο όπως ο ήλιος.

Ο καλλιτέχνης δήλωσε πως «όπως ένα μπουκέτο λουλούδια που δίνεται ως δώρο, ή τα πυροτεχνήματα σε μια φθινοπωρινή νύχτα, η εγκατάσταση φιλοδοξεί να δημιουργήσει κάτι όμορφο που θα προκαλεί χαμόγελο στους θεατές». Με το πέρας της εγκατάστασης οι ομπρέλες δωρίστηκαν σε περαστικούς με την ελπίδα πως τα ζωντανά τους χρώματα θα ζεσταίνουν την πόλη τις μουντές φθινοπωρινές μέρες.

Πηγή