Θεματικές ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης

Για έκτη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) σε συνεργασία με τις Υπηρεσιακές Μονάδες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανά την επικράτεια, διοργανώνουν ποικίλες εκδηλώσεις από τις 6 έως 13 Νοεμβρίου 2017 για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα που συνδέονται με την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το φετινό θεματικό πλαίσιο των εκδηλώσεων είναι αφιερωμένο στην παρουσίαση έργων και δράσεων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που αποτελούν απτά παραδείγματα της συμβολής της στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου, εξυπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον.

Η Νικόπολη της Ηπείρου, αποτελεί έναν κηρυγμένο και οριοθετημένο αρχαιολογικό χώρο (Π.Δ1991ΦΕΚ 781/Δ΄/6.11.1991 και ΦΕΚ ΑΑΠ 69/07.03.2014). Η κήρυξή του, παρά το αρχικό κύμα αντιδράσεων, αποτελεί τη δικλείδα ασφαλείας για την προστασία και περαιτέρω ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης αλλά και του απαράμιλλου φυσικού τοπίου που τον περιβάλλει.

Από το επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας θα πραγματοποιηθούν θεματικές ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης την Τρίτη και την Πέμπτη 07 και 09 Νοεμβρίου, αντίστοιχα, από τις 11:00 π.μ.

  • Την Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2017 η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από τον αρχαιολόγο της ΕΦΑ Πρέβεζας κ. Ευάγγελο Παυλίδη.
  • Την Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017 η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από την αρχαιολόγο της ΕΦΑ Πρέβεζας κα Αθηνά Κωνσταντάκη.

Σημείο συνάντησης είναι η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης και ώρα έναρξης των ξεναγήσεων είναι: 11:00 π.μ. Η είσοδος για τους συμμετέχοντες στις δράσεις θα είναι δωρεάν.

Πληροφορίες Πολυξένη Μπάρκα, αρχαιολόγος, τηλ: 2682089890

Η Προϊσταμένη της Εφορείας, Ανθή Αγγέλη, Αρχαιολόγος

Πηγή