Κέρκυρα: Καλώς ήρθαν τα υδροπλάνα

Οι δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων στη χώρα μας ξεκινούν την Κυριακή. Το ντεμπούτο θα γίνει το μεσημέρι, από το λιμάνι της Κέρκυρας.

Το υδροπλάνο Quest Kodiak, δέκα θέσεων, αναμένεται να κάνει τις πρώτες πτήσεις του στο Ιόνιο με προορισμό από Κέρκυρα σε Παξούς, αλλά και άλλα νησιά, ακόμη και στην Πάτρα.

Στόχος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ είναι να γίνουν δοκιμαστικές πτήσεις και σε μη αδειοδοτημένα λιμάνια, μεταξύ των οποίων το Φάληρο.

Τα συγκεκριμένα υδροπλάνα έχουν κάνει ήδη δοκιμαστικές πτήσεις στις Μαλδίβες νήσους και την Ινδία. Την άνοιξη αναμένεται να ξεκινήσουν τα τακτά δρομολόγια, αρχικά με δύο υδροπλάνα, ενώ σε πλήρη έκταση το πλάνο προβλέπει έως και 20 υδροπλάνα, 10-19 θέσεων, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της εταιρείας, Αναστάσιος Γκόβας.

Στο Ιόνιο, ήδη προχωρούν γοργά οι διαδικασίες από την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων για τα υπόλοιπα τέσσερα υδατοδρόμια σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα και Μεγανήσι, ώστε τα Επτάνησα να αποκτήσουν ένα πλήρες δίκτυο, ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης Ηγουμενίτσα, δεσμεύτηκε για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Πηγή