Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Πρόγραμμα της LEGO Education Academy

Οι εκπαιδευτικές προτάσεις της LEGO Education προσφέρονται στην Ελλάδα από την Eduk8

Όλοι γνωρίζουν τα LEGO, τα διάσημα πολύχρωμα τουβλάκια που στα χέρια παιδιών και μεγάλων αποτελούν τα κατάλληλα εργαλεία για απίθανες κατασκευές. Αυτό που ίσως κάποιοι δε γνωρίζουν είναι ένα ξεχωριστό τμήμα της LEGO που ιδρύθηκε το 1980, η LEGO Education. Η LEGO Education προσφέρει εκπαιδευτικές λύσεις σε παιδιά από 1 έως 16+ ετών. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου όπως το MIT, το Tufts, το Cambridge ακόμα και με τη NASA.

Οι εκπαιδευτικές προτάσεις της LEGO Education προσφέρονται και στην Ελλάδα από την Eduk8, μια εταιρία με έδρα στη Θεσσαλονίκη που ιδρύθηκε το 2015 και αποτελεί επίσημο αντιπρόσωπο της LEGO Education σε Ελλάδα και Κύπρο.

Από το 2017 η Eduk8 αποτελεί και αποκλειστικό συνεργάτη της LEGO Education Academy για τη διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων σε όλες τις εκπαιδευτικές προτάσεις της LEGO Education. Η LEGO Education Academy προσφέρει επαγγελματική ανάπτυξη σε εκπαιδευτικούς προσχολικής έως και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και σε απλούς χρήστες που θέλουν να γνωρίσουν τη μεθοδολογία της LEGO Education στη σύγχρονη εκπαίδευση, να αποκομίσουν τα μέγιστα από το εκπαιδευτικό υλικό καθώς και να αναπτύξουν δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Υπεύθυνος της LEGO Education Academy Greece είναι ο κος Πρόδρομος Μαρκόπουλος, συνεργάτης της Eduk8, ο οποίος είναι πιστοποιημένος και εξουσιοδοτημένος από την LEGO Education για τη διενέργεια επιμορφωτικών σεμιναρίων, μετά την επιτυχή εκπαίδευση του στο Billund της Δανίας από την ίδια τη LEGO Education.

Τα πρώτα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη και ήδη έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 100 εκπαιδευτικοί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η μεγάλη ζήτηση οδήγησε και στη διεξαγωγή σεμιναρίων στην Αθήνα.Συγκεκριμένα στις 2,3,4,5,9,10,11,12 Νοεμβρίου και στις 10 και 11 Δεκεμβρίου η LEGO Education Academy Greece «κατεβαίνει» και στην Αθήνα για πρώτη φορά, με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο και τα πρώτα τμήματα να έχουν συμπληρωθεί. Οι εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός.

Αν θέλεις και εσύ να γνωρίσεις τη προσέγγιση και τη μεθοδολογία της LEGO Education στην εκπαίδευση καθώς και την ορθή χρήση των εκπαιδευτικών υλικών, αν θέλεις να γνωρίσεις τεχνικές της σύγχρονης εκπαίδευσης αλλά και να δώσεις τα κατάλληλα εφόδια στην τάξη σου, τα σεμινάρια της LEGO Education Academy αποτελούν την καλύτερη αρχή.

Τα σεμινάρια αποτελούν προϊόν από την ίδια τη LEGO Education πραγματοποιούνται παγκοσμίως από τον αντίστοιχο Certified Trainer για κάθε χώρα και είναι η μόνη επίσημη εκπαίδευση που παρέχεται από τη LEGO Education.

Πληροφορίες
Eduk8
2310347531
https://www.eduk8.gr/el/products/certified-trainings.html

Πηγή