Φύτεψε δέντρα σερφάροντας στο διαδίκτυο

Ο πιο εύκολος τρόπος, με απλά κλικ.

Το Ecosia είναι μία μηχανή αναζήτησης, η οποία φυτεύει δέντρα με τα έσοδα από τις διαφημίσεις. Η επέκταση για τον browser σας βρίσκεται δωρεάν εδώ.

Η χρήση του είναι ευκολότατη. Απλώς κάνουμε αναζητήσεις όπως πάντα. Με κάθε αναζήτηση παράγεται ένα μικρό ποσό από πιθανές διαφημίσεις. Ένα μεγάλο μέρος των παραγόμενων χρημάτων χρησιμοποιείται για την αναδάσωση διάφορων περιοχών.

Μέχρι στιγμής, το Ecosia έχει φυτέψει πάνω από 13 εκατομμύρια δέντρα. Για να συγκεντρωθούν τα χρήματα που χρειάζονται για να φυτευτεί ένα δέντρο απαιτούνται κατά μέσο όρο 45 αναζητήσεις. Κοινώς, μιάμιση μέρα για τον μέσο χρήστη υπολογιστή.

Η επιλογή της Ecosia να αξιοποιεί τα κέρδη της σε για αναδασώσεις είναι πολύ σημαντική, καθώς τα δέντρα αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά όπλα της φύσης. Τα οφέλη που θα έχει ο κόσμος από δράσεις σαν αυτές είναι απίστευτα.

Αρχικά, θα έχουμε ένα δροσερότερο κλίμα. Τα δέντρα απορροφούν το CO2 (διοξείδιο του άνθρακα), το οποίο είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες της κλιματικής αλλαγής. Τα μεγάλα δάση μπορούν ακόμα και να δημιουργήσουν σύννεφα, τα οποία με την σειρά τους αντανακλούν το φως του ηλίου και κάνουν τον πλανήτη μας πιο δροσερό.

Το έργο της Ecosia συμβάλλει στην βιοποικιλότητα του πλανήτη. Τα δάση είναι από τα πιο ποικίλα συστήματα στην Γη με εκατομμύρια είδη, εκ των οποίων πολλά δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί ακόμη!

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε την προστασία του εδάφους. Τα δέντρα προστατεύουν το έδαφος από τη διάβρωση και δημιουργούν εύφορη γη. Η αποψίλωση δασών οδηγεί στην ερημοποίηση πολλών περιοχών.

Επιπλέον, τα δέντρα μας προσφέρουν καθαρό αέρα. Πιο συγκεκριμένα, δημιουργούν το οξυγόνο που αναπνέουμε. Καθαρίζουν, επίσης, τον αέρα απορροφώντας ρύπους και φιλτράροντας επιβλαβή μικροσωματίδια.

Τα δάση μας παρέχουν υγιεινά τρόφιμα και πολλά άλλα προϊόντα, τα οποία μπορούν να συλλεχθούν με βιώσιμο τρόπο. Σε ολόκληρο τον κόσμο, το εισόδημα 1,6 δισεκατομμυρίων ανθρώπων εξαρτάται από τα δάση.

Εκτός όλων των άλλων, τα δάση ρυθμίζουν τον κύκλο του νερού και αποτρέπουν τις πλημμύρες. Δημιουργούν υγρά μικροκλίματα και αυξάνουν τα επίπεδα των υπόγειων υδάτων. Δρουν σαν «σφουγγάρι» και επομένως εμποδίζουν την ξηρασία.

Όπως γίνεται συνήθως πολλοί δεν πιστεύουν ότι το 80% των εσόδων της Ecosia διατίθεται για αναδασώσεις. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η Ecosia δημοσιεύει κάθε μήνα τα ποσοστά των εσόδων που αξιοποιήθηκαν για αυτόν τον σκοπό εδώ.

Πηγή