Το Internet of Things μεταμορφώνει τον αγροτικό τομέα

Ο αγροτικός τομέας, γεωργία και κτηνοτροφία, αποτελεί έναν από τους πρώτους τομείς που έχει αλλάξει ριζικά, λόγω της συνεχόμενης εξέλιξης της τεχνολογίας.

Το Internet of Things (ΙοΤ) αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο τεχνολογικό επίτευγμα της εποχής μας.
Είναι μια ψηφιακή επανάσταση και έχει ήδη βοηθήσει ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, διάφορων τομέων, να επιτύχουν σημαντική βελτίωση της λειτουργίας τους. Όταν αυτή η τεχνολογία εφαρμόζεται στην κτηνοτροφία και την γεωργία ο αγρότης αποκτά αμέσως νέα δεδομένα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγικότητας του

Το IoT ήδη προσφέρει λύσεις, που βοηθάνε στη μείωση του αριθμού των ζώων που πεθαίνουν στη γέννα,  στην παρακολούθηση των επιδόσεων των ζώων και στην βελτίωση της διατροφής τους με σκοπό την αύξηση της παραγωγή τους, στη διαχείριση των καλλιεργειών, των δυσμενών καιρικών συνθηκών ή ακόμη και των σφαλμάτων κατά την σπορά.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά!

Είτε είστε αγρότης, παραγωγός τροφίμων ή κτηνοτρόφος μπορείτε να επωφεληθείτε από τις τεχνολογικές εφαρμογές του ΙοΤ, οι οποίες διευκολύνουν τις καθημερινές αγροτικές εργασίες, μειώνουν τον χειρωνακτικό κόπο και εξαλείφουν τους κινδύνους, προσφέροντας ασφάλεια τόσο για τους εργάτες, όσο και για τα μηχανήματα. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας είναι πολλές και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό λόγο για να συνεχίσουμε να εφευρίσκουμε νέους τρόπους να τις αντιμετωπίσουμε.

Μάθετε περισσότερα, για το πως μπορείτε και εσείς να αξιοποιήσετε το IoT εδώ.

Πηγή