«Αλλάζω εγώ, αλλάζεις εσύ…η Ανακύκλωση τρόπος ζωής» από το ΚΠΕ Σφακιωτών

Τη περσινή χρονιά το ΚΠΕ Σφακιωτών σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκάδας, την ΚΟΙΝΣΕΠ Λευκογαία και Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ιδρύσαμε το τοπικό δίκτυο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης:

«Αλλάζω εγώ, αλλάζεις εσύ ….. η Ανακύκλωση τρόπος ζωής» .

Το δίκτυο πραγματοποίησε δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης των μαθητών αλλά και των πολιτών όπως ημερίδες  για την κομποστοποίηση, στολισμό χριστουγεννιάτικων δέντρων από ανακυκλώσιμα υλικά, συμμετοχή στις Ανοιξιάτικες συναντήσεις με περίπτερο – έκθεση έργων από ανακυκλώσιμα υλικά που κατασκεύασαν μαθητές των σχολείων του δικτύου κ.α.

Φέτος, οι δράσεις του δικτύου άρχισαν με τοποθέτηση κάδων για διαλογή χαρτιού- πλαστικού και αλουμινίου σε σχολεία. Επισκεφθήκαμε το 6ο Νηπιαγωγείο, και τα 2ο, 3ο και 4ο Δημοτικό, όπου τοποθετήσαμε κάδους ανακύκλωσης και ενημερώσαμε τους μαθητές για τα οφέλη της ανακύκλωσης στην πηγή.

Θα συνεχίσουμε με τοποθέτηση κάδων και σε άλλα σχολεία αλλά και με άλλες δράσεις όπως εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών, προγράμματα σχολικών ομάδων και ενημερώσεις – εργαστήρια πολιτών για την κομποστοποίηση.

Δίκτυο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης « Αλλάζω εγώ, αλλάζεις εσύ…… η ανακύκλωση τρόπος ζωής»