Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής για τα ανεπιτήρητα βοοειδή

Λευκαδίτες και Λευκαδίτισσες,

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε το Σάββατο 2/9/2017 η συντονιστική επιτροπή αγώνα για τα ανεξέλεγκτα βοοειδή στο νησί ανασυζητήθηκαν οι περαιτέρω ενέργειες μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο αυτό πρόβλημα!

Από τις ομιλίες των παρευρισκομένων και την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε κυρίως στην περιοχή της Κεντρικής ορεινής Λευκάδας διαπιστώνεται ότι τα ανεξέλεγκτα ζώα του κ. Ν. Μανωλίτση συνεχίζουν χωρίς κανένα περιορισμό, το θεάρεστο καταστροφικό τους έργο.

Η οργή και η αγανάκτηση έχουν ξεχειλίσει για την ελλιπέστατη (έως μηδενική) παρέμβαση των αρμοδίων.(το Κράτος και οι θεσμοί του)

Σύμφωνα με τους ομιλητές και τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η συντονιστική επιτροπή ο κίνδυνος για τη ζωή όλων μας (ντόπιων και επισκεπτών) συνεχίζει να είναι καθημερινός εξαιτίας της κυκλοφορίας των βοοειδών στο οδικό δίκτυο (αγροτικό, δημοτικό και επαρχιακό).

Τα κτήματα και οι σοδειές εκατοντάδων συντοπιτών μας έχουν ρημάξει και έχει εγκαταλειφθεί η καλλιέργεια πατροπαράδοτων καλλιεργειών. Η οικολογική καταστροφή εξαιτίας και του παρατεταμένου καύσωνα είναι ανυπολόγιστη. Πράσινο δεν υπάρχει πουθενά. Η κατάσταση είναι τραγική!! Έχουμε απογοητευτεί εξαιτίας της αδιαφορίας (ολκής) των αρμόδιων αρχών (Δήμος Λευκάδας, υπηρεσίες Περιφέρειας κ.α.) που ενώ είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να παρέμβουν και να λύσουν το πρόβλημα, το διαιωνίζουν, βρίσκοντας μια σειρά αστήρικτα επιχειρήματα προς εμπαιγμό του κόσμου και κάλυψη στην ουσία του ιδιοκτήτη του ανεξέλεγκτου κοπαδιού.

Και για να μάθει ο Λευκαδίτικος λαός τον εμπαιγμό που μας κάνουν αυτοί οι κύριοι:
Tο πρωί της Κυριακής (2/9/2017) αυτοεγκλωβίστηκαν δυο μοσχάρια μέσα σε περιφραγμένο κήπο. Ο κόσμος της Καρυάς που έτρεξε στο σημείο ενημέρωσε τους αρμόδιους του Δήμου και απαίτησε να προσέλθει στο σημείο ο συμβεβλημένος με τον Δήμο για την περισυλλογή των ζώων κ. Ντόβας με το συνεργείο περισυλλογής που οφείλει να διαθέτει και το αυτοκίνητο – φορτηγό που επίσης έχει εμφανίσει ότι διαθέτει (στη σχετική με το Δήμο σύμβαση). Αυτός αντί αυτού, αφού αρχικά επικαλέσθηκε ότι έχει προσωπική ζωή και δεν μπορεί να προσέλθει στο σημείο (όπως μας ενημέρωσαν οι αρμόδιοι του δήμου) και αφού ενημέρωσε μετά από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία τον ιδιοκτήτη των βοειδών κ. Ν. Μανωλίτση (όπως παραδέχθηκαν και οι δύο) στη συνέχεια και πολύ αργότερα εμφανίσθηκε με το Ι.Χ. αγροτικό του αυτοκίνητο !!! (Βλέπε βίντεο στον ιστοσελίδα Θανάση Κατωπόδη).

Η συντονιστική επιτροπή εκτιμώντας την κατάσταση όπως έχει πλέον διαμορφωθεί, αποφάσισε:
1) Να συνεχίσει τον αγώνα της μέσω της δικαστικής οδού και τον δικηγόρο που έχουμε επιλέξει για το σκοπό αυτό.
2) Να πραγματοποιήσει, σε χρόνο και τόπο που θα επιλεγούν ως καταλληλότεροι, καινούριο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με παράλληλη αξιοποίηση και άλλων μορφών αγώνα.
3) Να κρεμαστούν πανό σε εμφανή σημεία του νησιού μας με σχετικά συνθήματα.
4) Να σταλεί ανάλογο ψήφισμα στα κόμματα της Βουλής.

Τέλος και για πολλοστή φορά, απευθύνουμε δραματική έκκληση τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές!

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ