Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου «Λαβύρινθοι, γνωσιολογικά ρήγματα, φιλοσοφικά σπαράγματα και παραμυθίες» του Δ. Αναπολιτάνου

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Λαβύρινθοι, γνωσιολογικά ρήγματα, φιλοσοφικά σπαράγματα και παραμυθίες», 29 κείμενα φιλοσοφίας του Διονυσίου Α. Αναπολιτάνου την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017, ώρα 19.30 στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γεώργιος Κοντογιώργης, Ομότιμος Καθηγητής, πρώην Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου

Γεράσιμος Σταύρακας, Επίκουρος Καθηγητής Μαθηματικού Τμήματος Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.)

Νίκος Τετράδης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Φυσικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.)

Η εκδήλωση θα τελειώσει με παρέμβαση του συγγραφέα.

Θα συντονίσει ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, Σπύρος Αρβανίτης

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στον παρόντα τόμο με τίτλο Λαβύρινθοι, γνωσιολογικά ρήγματα, φιλοσοφικά σπαράγματα και παραμυθίες περιέχονται 29 επιλεγμένα κείμενα φιλοσοφίας γραμμένα από τον  Δ. Α. Αναπολιτάνο μεταξύ 1980 και 2016. Τα κείμενα αυτά ανήκουν στις περιοχές της ιστορίας της φιλοσοφίας, της φιλοσοφίας των μαθηματικών, της φιλοσοφίας  της επιστήμης, της φιλοσοφίας της ιστορίας,  καθώς και σε περιοχές της φιλοσοφίας, που σχετίζονται ή γειτνιάζουν με τα προβλήματα της ελεύθερης βούλησης, της ευθύνης και του ρόλου της ιδεολογίας στα ανθρώπινα δρώμενα. Αντιμετωπίζονται συγκεκριμένες, γνωσιολογικά ρηγματώδεις, περιοχές, που διακρίνονται για την οριακότητά τους και που, κατά τον συγγραφέα, αποτελούν τον κατ’ εξοχήν χώρο της φιλοσοφίας όπως, επί παραδείγματι, αυτές που συνδέονται με τον λαβύρινθο του συνεχούς, τον γρίφο της ελεύθερης βούλησης, τον προκαθορισμό και την αιτιοκρατία, τον δεοντολογικό και αληθειακό σχετικισμό και τον, συνεχώς και αδιακόπως, διολισθαίνοντα ιστορικό χρόνο.