2η Ομαδική Έκθεση Εικαστικών για την ενίσχυση του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας ,οργανώνει την 2η ομαδική έκθεση εικαστικών, με σκοπό την ενίσχυση των δρασεών του.

Η έκθεση, θα διαρκέσει από τις 26 έως τις 30/07/2017 και θα λειτουργήσει στην Αίθουσα ” Γιάννης Μόραλης” στην οικία Αθανασιάδη.

Ώρες λειτουργίας: 7:00-11:00 μ.μ

Τετάρτη 26/7 στις 8:30 μ.μ εγκαίνια της έκθεσης

Παρασκευή 28/7 στις 9:30 μ.μ στον χώρο της έκθεσης, ποιητική βραδιά από μέλη και φίλους της ομάδας των ποιητικών αναλογίων, με θέμα:Ποίηση, ο πόνος της φυγής

Λίγα λόγια για την ποιητική βραδιά:

ΠΟΙΗΣΗ, Ο ΠΟΝΟΣ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ

Η Τέχνη είναι ο πόθος του ταξιδιού αλλά και ο πόνος της φυγής. Είναι η θλίψη και η οργή της απώλειας αλλά και η αναρώτηση της ανθρώπινης περιπέτειας. Το «γιατί» μπροστά στην αδικία. Κάθε φορά που η Ποίηση μιλά για έναν άνθρωπο είναι σαν να μιλά για έναν μοναδικά αγαπημένο. Σαν να παίζεται κάθε φορά κορώνα-γράμματα το μέλλον όλου του κόσμου. Διότι η τέχνη υπάρχει, για να μας θυμίζει πως όλοι έχουμε ευθύνη. Όταν ο Άλλος μάς χρειάζεται, ο Ποιητής -είτε θρηνώντας είτε ψιθυρίζοντας είτε φωνάζοντας- πάντοτε αυτό που μας λέει είναι: «Πώς κοιμάστε;! Πώς μπορείτε λοιπόν να κοιμάστε;!»

Θα διαβαστούν κείμενα των: (κατά σειρά ανάγνωσης)

Κώστα Καρυωτάκη, Δημήτρη Νόλλα, Έφης Καλογεροπούλου, Χάλεντ Καμπάνι, Θωμά Ιωάννου, Μωχάμεντ Μπάμπι, Μπέρτολντ Μπρεχτ, Σπύρου Μπρίκου.

Αναγνώστρια (εκτός των ίδιων των δημιουργών): Άννα Μπαρκούζου

Θα συνοδεύσουν με τις μουσικές τους συνθέσεις και ερμηνείες οι:

Βασίλης Τζίμας και Θάνος Αρετάκης

Γιώργος Ρούγκας, Κατερίνα-Μυρτώ Φατούρου, Ιάσων Ρούσσος

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας