Το φετινό ημερολόγιο της Pirelli σπάει ξανά το κατεστημένο μαζί με δεκάδες διασημότητες

Ο Tim Walker δημιούργησε την δική του, μαύρη εκδοχή για την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»

Οι φανς του ημερολογίου Pirelli μόλις πήραν μια πρώτη γεύση από την φετινή έκδοση και είναι ενθουσιασμένοι που η αναμονή τελικά τελειώνει. Μετά την ανακοίνωση που έγινε νωρίτερα φέτος ότι ο Tim Walker θα φωτογραφίσει την έκδοση του 2018, οι πρώτες εικόνες δημοσιεύθηκαν.

Γνωστός για τις αλλόκοσμες εικόνες του και την εκκεντρική του ματιά στην αισθητική, ο φωτογράφος δημιούργησε την δική του ερμηνεία για την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» εμπνευσμένος από τις αυθεντικές εικονογραφήσεις του John Tenniel για το αρχικό βιβλίο του Lewis Carroll.

Το στιλ και το ενδυματολογικό κομμάτι υπογράφει ο νεοαφιχθείς της βρετανικής Vogue, Edward Enninful.

To φετινό ημερολόγιο είναι όμως καινοτόμο για έναν ακόμη λόγο καθώς όλοι οι πρωταγωνιστές είναι μαύροι.

Naomi Campbell, RuPaul, Whoopi Goldberg, Adwoa Aboah, Lupita Nyong’o και Puff Daddy είναι μερικοί από τους διάσημους που θα δούμε στις σελίδες του ημερολογίου. Τα τελευταία χρόνια, το ημερολόγιο έχει αποστασιοποιηθεί από το γυμνό που κυριάρχησε από την πρώτη έκδοσή του το 1964.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Pirelli παρουσίασε ένα ημερολόγιο ωδή στο «Βlack Pride» καθώς το 1987 η Campbell πόζαρε τόπλες για μια έκδοση που περιείχε μόνο μαύρα μοντέλα. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ο τόνος είναι αισθητά διαφορετικός δίνοντας την αίσθηση πως έχει σχεδιαστεί με ακρίβεια για να χτυπήσει μια ευαίσθητη χορδή σε μια εποχή κατά την οποία η μόδα επιτέλους φαίνεται να αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ποικιλομορφίας της.

Τα πρώτα σχόλια από τον διεθνή Τύπο είναι διθυραμβικά και κάνουν λόγο για ένα ακόμη σημαντικό μήνυμα που στέλνεται με σαφήνεια και αισθητική. Οι φωτογραφίες από το backstage που δόθηκαν στη δημοσιότητα:

(Alessandro Scotti/Pirelli PR handout)

Alpha Dia και King Owusu (Alessandro Scotti/Pirelli PR handout)

Adwoa Aboah (Alessandro Scotti/Pirelli PR handout)

RuPaul, Duckie Thot και Edward Enninful στο backstage (Alessandro Scotti/Pirelli PR handout)

Thando Hopa και Whoopi Goldberg(Alessandro Scotti/Pirelli PR handout)

Naomi Campbell και Sean «Diddy» Combs (Alessandro Scotti/Pirelli PR handout)

(Alessandro Scotti/Pirelli PR handout)

Ru Paul

Κεντρική εικόνα: Duckie Thot, Slick Woods και Sasha Lane. (Alessandro Scotti/Pirelli PR handout)