Η Λευκάδα με τον φακό του Κωνσταντίνου Σπάθη

Από τη Μαρούσα Θωμά

Me 67.300 followers και χιλιάδες likes, ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Σπαθής φωτογραφίζει το ελληνικό καλοκαίρι από ψηλά.

Κάθε φωτογραφία του συγκεντρώνει χιλιάδες likes . Ο λογαριασμός του @spathumpa έχει 67.300 followers και είναι από τους πιο επιτυχημένους στο ελληνικό Instagram. Ο Κωνσταντίνος Σπαθής, αρχιτέκτονας από τα Τρίκαλα που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα, φωτογραφίζει το ελληνικό καλοκαίρι, μοιράζεται μαζί μας τις υπέροχες εικόνες του και μας μιλάει για τη δουλειά του.

Κάθισμα, Λευκάδα

«Ονομαζομαι Κωνσταντίνος Σπαθής και γεννήθηκα στα Τρίκαλα τον Απρίλιο του 1984. Σπούδασα Αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο του Βόλου και Ανακαίνιση – Αποκατάσταση κτηρίων στη Πάτρα. Τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στην Αθήνα όπου μεγάλο κομμάτι πλέον της δουλειάς μου αποτελεί η φωτογραφία.

 

Κάθισμα, Λευκάδα

Καβαλικευτά, Λευκάδα

Η πρώτη μου επαφή με το αντικείμενο έγινε πριν μερικά χρόνια όταν το 2012 ήμουν από τους πρώτους Έλληνες που ξεκίνησα να μοιράζομαι τις φωτογραφίες μου στην κοινότητα του instagram ανακαλύπτοντας μια τέχνη που διαρκώς μεταβάλλεται και εξελίσσεται.

Καβαλικευτά, Λευκάδα

Λιτόχωρο

Πειραιάς

Σήμερα ειδικεύομαι στην αρχιτεκτονική αλλά και στην εναέρια φωτογραφία χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Πελοπόννησος

Πόρτο Χέλι

Όλες οι φωτογραφίες μου ακολουθούν μερικούς βασικούς κανόνες συμμετρίας και απλοϊκότητας βασιζόμενες σε κάποιες αυστηρές γραμμές διάταξης και συνέχειας διατηρώντας έτσι έναν χαρακτήρα που προσδιορίζει αυτόματα την δική μου ταυτότητα.

 

Πόρτο Χέλι

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Κυρίαρχα θέματα των φωτογραφιών μου αποτελούν η αρχιτεκτονική, προσόψεις κτιρίων, στοές, αίθρια, κλιμακοστάσια όπως και ολόκληρο το αστικό περιβάλλον αλλά και το φυσικό τοπίο, φυσικές ομορφιές, ευθυγραμμισμένες τοποθεσίες, επαναλαμβανόμενα αντικείμενα ή σε στοίχιση, θέματα που δημιουργούν κάποιο μοτίβο προβάλλοντας πάντα την ανθρώπινη παρουσία τονίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την κλίμακα του θέματος που έχω επιλέξει να φωτογραφίσω.

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Σίφνος

Τον τελευταίο καιρό φωτογραφίζω τις ομορφιές του Ιονίου αναδεικνύοντας τις υπέροχες παραλίες της Λευκάδας και των γύρω περιοχών.»

Πηγή