Προβολή ταινιών με οικολογικό περιεχόμενο από την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

Η  Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ο Γυμνασίου Πρέβεζας  προβάλλει τρεις ταινίες με οικολογικό περιεχόμενο στον χώρο του 4ου Γυμνασίου.

Η πρώτη ταινία Σπορέας Σπόρων θα προβληθεί κατά την πρωινή ζώνη για τους μαθητές του σχολείου, στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας, ενώ οι άλλες δύο: In Trαnsition και Σπόροι που αντέχουν το βράδυ στις 9μμ στον χώρο του 4ου Γυμνασίου για τους μαθητές, τους γονείς, αλλά και τους φίλους της ΚΛΠ και όποιον άλλον θελήσει να παρακολουθήσει τις σημαντικές αυτές ταινίες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τις ταινίες

Σπορέας Σπόρων του Χάρη Ραφτογιάννη (διάρκεια 44 λεπτά, Ελλάδα, 2011)

Ο Παναγιώτης Μανίκης επισκέπτεται την Κρήτη για να μοιραστεί τις γνώσεις του στην φυσική καλλιέργεια. Μαζί με την παρέα του και τους κατοίκους του νησιού έχουν όνειρο να ξαναπρασινίσουν τα βουνά και τις πεδιάδες της Κρήτης, φτιάχνοντας σβόλους και σκορπίζοντάς τους στα βουνά.

In Transition της Emma Goude (διάρκεια 67 λεπτά, Μ. Βρετανία, 2014)

Μια πορεία σε μέρη που εφαρμόζεται το κίνημα της “μετάβασης” από την κοινωνική οργάνωση υψηλής ενεργειακής κατανάλωσης σε άλλη χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης με στόχο την ανάπτυξη της αντοχής των τοπικών κοινωνιών στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Σπόροι που Αντέχουν της Ella von der Haide (Διάρκεια 31 λεπτά, Μ. Βρετανία, 2011)

Τα εταιρικά συμφέροντα και οι περιοριστικοί νόμοι αντιπροσωπεύουν μια απειλή για κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για όλους: η παραγωγή και η ανταλλαγή σπόρων. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στις διακρατικές εταιρείες σπόρων και στις γεωργικές επιχειρήσεις που επηρεάζουν έντονα τη νομοθεσία στις Βρυξέλλες μέσω ομάδων συμφερόντων.