Η ταινία «Good Time» μεταξύ των 18 υποψηφίων για Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες

Η νέα ταινία του «Hercules Film Fund» του Πάρι Κασιδόκωστα – Λάτση, επιλέχθηκε να διαγωνιστεί στον 70ό διαγωνισμό του Φεστιβάλ των Καννών.

Το Hercules Film Fund με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι η νέα ταινία του «Good Time» επιλέχθηκε να διαγωνιστεί στον 70ό διαγωνισμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών (Μάιος 2017).

Το «Good Time» θα είναι μία από τις 18 ταινίες που θα διεκδικήσουν το Χρυσό Φοίνικα, μετά από μια διαδικασία αξιολόγησης 6 μηνών όπου προβλήθηκαν 1.800 ταινίες στα μέλη της επιτροπής.  Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί  στις 25 Μαΐου στις Κάννες.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας.

Το «Good Time» είναι ένα δράμα που σκηνοθετήθηκε από την ανερχόμενη ομάδα Αμερικανών σκηνοθετών Joshua και Benjamin Safdie, με πρωταγωνιστές τον Robert Pattinson (Twilight) και την Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight του Quentin Tarantino).

Η επιλογή ταινίας, για το διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ, από ανερχόμενο Αμερικανό σκηνοθέτη είναι σπάνιο και αξιοσημείωτο γεγονός, καθώς η τελευταία φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο ήταν το 2003 με το «Brown Bunny» του Vincent Gallo.

Joshua και Benjamin Safdie - οι σκηνοθέτες της ταινίας
Joshua και Benjamin Safdie – οι σκηνοθέτες της ταινίας

Η ταινία «Good Time» γυρίστηκε στη Νέα Υόρκη το 2016 και αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους των ΗΠΑ από την A24 (παραγωγός και διανομέας του «Moonlight» που κέρδισε το Βραβείο Kαλύτερης Tαινίας 2016) στα μέσα του 2017.

Πέραν των ΗΠΑ, η ταινία έχει ήδη πωληθεί και διεθνώς από την Γαλλική Memento Films International.

To poster της ταινίας
To poster της ταινίας

Το Hercules Film Fund είναι ένα fund ειδικού σκοπού που διευθύνεται από τον Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση. Επικεντρώνεται στη χρηματοδότηση ανεξάρτητων κινηματογραφικών παραγωγών, κυρίως στις ΗΠΑ και Ευρώπη. Οι επενδυτές που συμμετέχουν στο fund είναι θεσμικά κεφάλαια και family offices.

Μέχρι σήμερα, το fund έχει χρηματοδοτήσει αρκετές παραγωγές κινηματογραφικών ταινιών, όπως το «American Made» (με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise), το οποίο προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει από την Universal τον Σεπτέμβριο του 2017, και το «Unicorn Store» (με πρωταγωνίστρια την βραβευμένη με Oscar Brie Larson).

Παραγωγός των ταινιών του Hercules Film Fund είναι η  Rhea Films LLC, η οποία διευθύνεται από τους Terry Dougas και Jean-Luc De Fanti.

Terry Dougas, Paris Kassidokostas-Latsis
Terry Dougas, Paris Kassidokostas-Latsis

 

Jean-Luc De Fanti, Paris Kassidokostas- Latsis
Jean-Luc De Fanti, Paris Kassidokostas- Latsis

Χάρη στην υποστήριξη των επενδυτών του, το Hercules Film Fund θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την παραγωγή ποιοτικών ταινιών που θα διεκδικούν με αξιώσεις διακρίσεις παρόμοιες με αυτήν την αξιόλογη διάκριση του Good Time.

Terry Dougas, Paris Kassidokostas-Latsis
Terry Dougas, Paris Kassidokostas-Latsis

 

Terry Dougas, Jean-Luc De Fanti
Terry Dougas, Jean-Luc De Fanti

Πηγή